Vesti iz odbojke

Tijana Bošković u Trebinju na EP u odbojci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2023 17:03
Tijana Bošković u Trebinju na EP u odbojci Beogradska asocijacija za školski sport

Nastavljaju se iznenađenja na Evropskom prvenstvu za srednjoškolce u odbojci. Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković posetila je danas u Trebinju učesnike EP,  njih oko 250. Uz njih na tribinama je bilo oko 1.000 dece iz ovog grada ali i Istočnog Sarajeva. Nju je sa svojim timom sačekala sportska direktorka ESSF Gorica Bilak Moconja. Tako je posle legende muške odbojke Željka Tanaskovića, koji je bio na otvaranju, sa klincima danas bila i najbolja aktivna odbojkašica sveta.

"Srce mi je puno kad vidim ovako veliki broj đaka sportista. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se vidimo u našoj Republici Srpskoj. Sigurna sam da su ovih dana stekli veliki broj prijatelja i uživali u gostoprimstvu u Hercegovini", istakla je Tijana, koja se u dvorani Grada sunca zadržala preko sat vremena.
Na skupu je bio i odbojkaški trener Zoran Vidaković. 

On se osvrnuo na početke Tijane Bošković u odbojci u rodnoj Bileći.

"Odmah kada je počela sa odbojkom, videlo se da je ona veliki talenat, ali da ima i iks faktor koji je bitan da bi se bilo na ovom mestu. A pomenuo bi i da je njena sestra Dajana, takođe postala vrhunska odbojkašica", poručio je Vidaković.

Beogradska asocijacija za školski sport

 

 

EP u odbojci je prvo u istoriji ovakvog tipa. Srbija će se i u ženskoj i muškoj konkurenciji boriti za medalje. Evropska federacija za školski sport u junu u Skoplju organizuje Evropsko prvenstvo u košarci. Našu zemlju će predstavljati učenici Sportsko informatičke gimnazije Prestiž. 

Promoter takmičenja je nekadašnji as Atlante, Fenerbahčea, Olimpijakosa i Crvene zvezde, Pero Antić.