Vesti iz odbojke

Kraj Lige nacije za Srbiju: Odbojkašice poražene od Italije

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

16.06.2024 11:25
Odbojkašice Srbije u podmlađenom takmičenju, završile su turnir u Ligi nacija. Profimedia
Odbojkašice Srbije u podmlađenom takmičenju, završile su turnir u Ligi nacija.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završila je Ligu nacija na 11. mestu pošto je u poslednjoj utakmici poslednjeg vikenda poražena od Italije rezultatom 1:3 (20:25, 25:20, 23:25, 22:25) za 96 minuta igre. Podsećamo, naše odbojkašice su na ovom turniru igrale u znatno izmenjenom i podmlađaenom sastavu, s obzirom da se "prva ekipa" priprema u Beogradu za Olimpijske igre u Parizu. 

Srbija je u konačnom plasmanu Lige nacija zauzela 11. mesto, uz napomenu da je igrala u kombinovanom sastavu tokom prve dve sedmice, odnosno sa igračicama iz prvenstva Srbije tokom poslednje, treće sedmice.

Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Srbije

Devojke iz srpske lige su uspele da uzmu set Italijankama, ali ne više od toga. Finalni turnir Lige nacija odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u Bangkoku, u Tajlandu.

Plasman na finalni turnir obezbedili su Brazil, Italija, Poljska, Japan, Turska i Kina, a poslednje, osmo mesto, pripašće Holandiji ili Sjedinjenim Američkim Državama. S obzirom da je naš tim već obezbedio olimpijsku vizu plasman nas neće previše doticati.