Vesti iz odbojke

Srbija sve dalje od Olimpijskih igara: Odbojkaši izgubili od Nemaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 20:48
Odbojkaši Srbije doživeli su novi nesupeh. MN Press
Odbojkaši Srbije doživeli su novi nesupeh.

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras od Nemačke rezultatom 3:0 (25:21, 25:20, 25:20) u utakmici četvrtog kola prvog vikenda Lige nacija u Rio de Žaneiru.

Srpski tim je trećim porazom na turniru, nakon Japana i Brazila, dodatno smanjio šanse u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Jedini trijumf u Riju izabranici Igora Kolakovića ostvarili su na startu protiv Irana (3:1). Srbiju očekuju još turniri u Otavi i Ljubljani.

MN Press

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković

Najbolji poenter u reprezentaciji Srbije bio je Dražen Luburić, koji je osvojio 13 poena. Njemu je najveću podršku pružio Uroš Kovačević sa deset osvojenih poena, dok je Marko Podraščanin imao osam.

Na drugoj strani, "plava četa" nije imala rešenje za Tobijasa Branda i Morica Rajherta koji su osvojili po 17 poena, dok je Jan Beme meč završio sa 11.

Našem nacionalnom timu predstoji još osam susreta u Ligi nacija. Sledeći meč, izabranici Igora Kolakovića odigraće protiv Holandije 05.06.2024. godine, a tri dana kasnije sa Sjedinjenim Američkim Državama. Potom će se redom nizati okršaji sa Argentinom, Kanadom, Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. 

 

Standings provided by Sofascore