Vesti iz odbojke

Vi ste najbolje u istoriji: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio odbojkašice Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2022 11:11
Vi ste najbolje u istoriji: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio odbojkašice Srbije Tanjug/RADE PRELIĆ/

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za najbolje odbojkašice na planeti, žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, kojima je čestitao na najboljem sportskom rezultatu, koji je ikada, jedan timski sport napravio za Srbiju.

Zlatne devojke odbranile su u subotu u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta, osvojenu pre četiri godine u Japanu, ubedljivim trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima.

"U ime cele zemlje i u lično ime vam čestitam na nečemu što je najbolji sportski rezultat koji je ikada, jedan timski sport napravio u našoj i za našu zemlju. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta za redom osvoio srebro i bronzu sa Olimpijksih igara, dva puta za redom sa Svetskom prvenstvu, tri puta na Evropskom prvenstvu. Nema takvog kolektiva i Srbiji u istoriji. Odbojkašice su donele najviše radosti i uspeha", rekao je Vučić.

Dodao je da je bilo neverovatno igrati svaku utakmicu na pobedu, jer su devojke postigle skor 12 od 12, pobedile su sve protivnike, Poljsku i SAD dva puta.

"Prosto je neverovatan, fascinantan rezultat, ogromna mentalna i fizička snagam izuzetna pripremljenost", rekao je Vučić.

Tanjug/RADE PRELIĆ/

 

Dodao je da je mnogo više devojaka koje dolaze na odbojku, sa 10, 12 ili 14 godinam nego mladića, te da po tom pitanju mora više da se radi.

Naglasio je da se počelo sa pripremnim radovima, i da će u martu 2025.godine biti otvoren Nacionalni odbojkaški centar.

"Mnoge od vas će i tada da igraju, neke će biti deo stručnog štaba, ili Saveza, ali bićete u odbojci. To su stvari koje su za nas važne. Koliko malo smo mogli, uradili smo", rekao je Vučić.

Najavio je i da će do kraja godine biti isplaćeno 180 miliona dinara za klubove u zemlju, Prvu i Drugu ligu, i za muškarce i za žene.

"A, danas ćete već na računu imati novac koji ste zaradili u skladu sa Pravilnikom. Za sat vremena. Za nas je važno da pokažemo efikasnost države, da imamo, da dobro planiramo, a vi nas obradujete još koji put", poručio im je predsednik.

Navodeći da ne zna šta bi još mogao da očekuje od njih, s obzirom na sve uspehe, ali je zamolio, budući da su Olimpijske igre važno takmičenje nacija, za jedno zlato sa narednih OI u Parizu.

"Onda vas niko nikada ne bi stigao", rekao je Vučić i dodao:

"Hvala što ste obradovali naše ljude. Cela Srbija je bila uz vas. Hvala vam na svemu, na borbenosti, odgovornosti, dispciplni, orgomnom radu i odricanju. Nije to samo da se udara lopta, to je mnogo muke, bez porodice, života, da biste živeli za jedan doček, da obradujete naciju".

Kapiten srpskog tima i dvostruki uzastopni MVP šampionata sveta Tijana Bošković zahvalila se svima na podršci i istakla da je za njih uvek bila i biće velika čast igrati za nacionalni tim.

"Hvala vam za veliku podršku koja nam je puno značila, a mi ćemo uvek dati sve od sebe da se vratimo sa medaljama sa svih narednih takmičenja", rekla je Bošković.

Ona je poklonila predsedniku Vučiću dres reprezentacije sa potpisima svih igračica.

Vučić je dodao zahvanost Poštanskoj štedionici, kao glavnom sponzoru, kao i kineskoj kompaniji Zi Ðin, koja je, kaže, novčano pomogla.

Posebno se zahvalio selektoru Danijeleu Santareliju, inače Italijanu, uz osmeh, rečima:

"Hvala bratu Srbinu, za ovu medalju", rekao je Vučić.