Vesti iz odbojke

Odbojkašice Jedinstva kroz neviđenu dramu do drugog Kup trofeja u istoriji: TENT pružio herojski otpor šampionkama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2024 22:10
Odbojkašice Jedinstva slave osvajanje Kupa Srbije MN Press
Odbojkašice Jedinstva slave osvajanje Kupa Srbije

Posle epiloga u Kupu Srbije za odbojkaše večeras je dodeljen i pehar u ženskoj konkurenciji, a završio je u rukama igračica Jedinstva iz Stare Pazove, jer su na kraju uzbudljivog i neizvesnog finala "matirale" TENT u njegovom Obrenovcu - 2:3 (14:25, 30:28, 25:14, 16:25, 14:16). 

U prvom setu za sve se pitala ekipa iz Stare Pazove, jer je dobro servirala, napadala svom snagom, koristila prilike za poene... I brzo stekla veliku prednost, ne ispuštajući je do kraja tog dela meča. Triling Vajagić - Tica - Miljević bio je nerešiva enigma za devojke sa druge strane mreže. 

Imale su Pazovčanke pet set lopti u nastavku, ali ni to im nije bilo dovoljno da dupliraju vođstvo, pošto su Obrenovčanke,  uz vatrenu podršku sa trtibina, igrale kao u transu. Na kraju velike drame, u čijem se najvećem toku igralo poen za poen, Cvetkovićeva je ulila nadu TENT-u u njegovom prvom finalu posle devet godina. 

Treći set bio je opozit uvodnog, jer su sada domaće odbojkašice radile šta su htele, vukle konce u oba pravca igre, držale gošće na dovoljnoj distanci... pa je as Rankovićeve, za preokret u setovima, predstavljao jedino logičan epilog dominacije.

Tu, međutim, nije bio kraj peripetijama, šokovima, zavrzlamama... Opet je okrenut "ćurak", ovog puta na strani aktuelnih prvakinja države. I ponovo je jedan tim vodio glavnu reč, a drugi bezuspešno pokušavao da se čuje njegov glas.

Jedinstvo je tražilo i dobilo taj-brejk, da ponovi uspeh u istom takmičenju iz 2017. godine. TENT je pružio herojski otpor, imao 7:7, 10:10, 11:10, 12:11, 14:14, ali sve je to bilo nedovoljno da se spreči pobedničko slavlje izabranica Jova Cakovića. 

Ranije u toku dana, Vojvodina je preko leđa Mladog Radnika, takođe u Obrenovcu, trijumfovala u muškom finalu.