Vesti iz odbojke

Finalni turnir Lige nacija za odbojkaše krajem juna naredne godine u Lođu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.12.2023 17:14
Trener odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković MN Press
Trener odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas da će Finalni turnir Lige nacija za odbojkaše biti održan od 27. do 30. juna naredne godine u poljskom Lođu, objavio je OSS

Odbojkaši Srbije će svoje utakmice naredne godine u Ligi nacija igrati u Brazilu, Kanadi i Sloveniji. Interkontinentalni deo Lige nacija trajaće naredne godine od 21. maja do 23. juna. 

"Orlovi" će u sklopu prve sedmice LN, od 21. do 26. maja 2024. igrati u Rio de Žaneiru. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati Italija, Iran, Argentina, Kuba, Japan i Nemačka. 

Druga sedmica LN je na programu od četvrtog do devetog juna naredne, a Srbija je u grupi u Otavi sa Kanadom, Argentinom, Italijom, SAD, Holandijom, Francuskom i Kubom. 

Naši odbojkaši će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna 2024, igrati u Ljubljani. Potencijalni rivali Srbiji, pored Slovenije, su Poljska, Turska, Italija, Kuba, Argentina i Bugarska. 

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, a ukupno 12. Na Finalnom turniru Lige nacija igraće domaćin i sedam najuspešnijih reprezentacija.