Vesti iz odbojke

Odbojkašice Jedinstva ubedljivo izgubile meč sa Vakifbankom: Očekivan epilog meča Lige šampiona u Rumi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 20:44
Duel odbojkašica Jedinstva i Vakifbanka Guliver
Duel odbojkašica Jedinstva i Vakifbanka

Čuda se dešavaju, ali retko, pa je bilo za očekivati da odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u Rumi pretrpe ubedljiv poraz od Vakifbanka u meču drugog kola Lige šampiona, obzirom na to da su imale posla ni manje ni više nego sa aktuelnim prvakinjama Evrope - 0:3 (15:25, 17:25, 14:25). 

I ne samo to, reč je o jednom od najorganizaovanijih i najbogatijih klubova Starog kontinenta poslednjih godina, čiji dres je mamac za najbolje igračice sveta. Trenere takođe, pa tako sadašnju postavu vodi selektor srpske reprezentacije Đovani Gvideti. Naravno, ta razlika u kvalitetu i mogućnostima morala se osetiti i protiv Pazovčanki.

Gošće iz Istanbula nisu sve vreme imale najjaču postavu iza mreže, ali su i takve bile u svim elementima iznad izabranica Jova Cakovića. Jesu domaće odbojkašice hrabro ušle u klinč sa apsolutnim favoritom, takav nekompleksaški stav doneo im je 10:7 u prvom setu, ali Turkinjama i drugim koleginicama srpske reprezentativke Bianke Buše nije trebalo puno da okrenu stvari u sovju korist. 

Od sredine tog dela meča, pa sve do kraja utakmice terenom je dominirala jedna ekipa, a u odsustvu glavnih poenterki Gabi Gimaraeš, Džordan Tompson i Zehru Guneš zasijala je Aleksandra Franti, sa 17 poena. 

 

Standings provided by Sofascore