Vesti iz odbojke

Odbojkaši Partizana napravili korak unazad u trci za Ligu šampiona: Insbruk slavio u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 21:25
Odbojkaši Partizana napravili korak unazad u trci za Ligu šampiona: Insbruk slavio u Beogradu MN Press

Odbojkaši Partizana nisu iskoristili prednost domaćeg terena na početku završnih kvalifikacija za Ligu šampiona, jer su na turniru u Beogradu pretrpeli neočekivano ubedljiv i lak poraz od Insbruka - 0:3 (14:25, 21:25, 12:25). 

Osim u drugom setu, ekipa Bojana Janića bila je u senci prvaka Austrije, pa nema statističkog parametra u kom nije bila ispod tima koji ne pripada prvo evropskom odbojkaškom ešalonu. Crno-beli su delovali anemično, tromo, zbunjeno... pa takvi nisu mogli ni da pokažu kvalitet zahvaljujući kom su došli na prag elitnog takmičenja. 

U takvim okolnostima izdvojili su se Luka Tadić sa 13 poena, odnosno Milija Mrdak i Lazarin Marinović sa po sedam osvojenih poena. Insbruk su predvodili Timoti Mekintoš (13), Luan Veber (11) i Pedri Frankes (9), s tim da su njih trojica imala veću podršku ostatka tima. 

Partizan će izgubljeno probati da nadoknade već sutra, protiv Budve, koja je isto u tri seta poražena španskog Guagusasa, a važi za apsolutnog autsajdera na turniru u prestonici Srbije. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona izboriće pobednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana ekipa sa oba turnira, dok će ostali preći u nokaut fazu CEV Kupa.

Kvalifikacije za Ligu šampiona

Grupa V

petak

Budva - Las Palmas 0:3

Partizan -Insbruk 0:3

subota

17.00: Las Palmas - Insbruk

20.00: Budva - Partizan

nedelja

17.00: Insbruk - Budva

20.00: Las Palmas - Partizan

 

Standings provided by Sofascore