Vesti iz odbojke

Davide Macanti nije više selektor odbojkašica Italije: Nema evropske titule i olimpijske vize, nema više ni posla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 17:30
Davide Macanti nije više selektor odbojkašica Italije: Nema evropske titule i olimpijske vize, nema više ni posla Guliver

Ženska odbojkaška reprezentacija Italije dobiće novog selektora, pošto su njihov dodadašnjih šef Davide Macanti i nacionalni Savez sporazumno raskinuli saradnju. 

To je očekivana posledica loših rezultata Azurina ove sezone, jer prvo nisu stigle do pobedničkog postolja u Ligi nacija, a onda su kao osvajačice prethodnog prvenstva Evrope ostale bez ijedne medalje na EP 2023, kao i plasmana na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine. Suprotno njihovim večitim rivalkama iz Srbije ili novim kontinentalnim vladarkama iz Turske.

"Bio je to dug put i ne govorim samo o poslednjih sedam, već o 16 godina koje sam proveo u reprezentaciji. Od te daleke 2006. godine sam izrastao kao ličnost i kao trener. Putovanje je bilo složeno i fascinantno, padali smo i ustajali nekoliko puta, kolektivno i individualno, kao što se dešava u sportu i životu. Imao sam veliku privilegiju, da sam dugo nosio najvažniju košulju: plavu. Hvala svima", naveo je u oproštajnom pismu Macanti, kom su glave došli i sukobi sa pojedinim igračicama, poput jedne od najboljih odbojkašica modernog doba Paole Egonu. 

Macantijeva funkcija prvo je ponuđena nekada trofejnom selektoru Srbije, Zoranu Terziću, ali je on izabrao da nastavi svoj angažman na klupi Rusije,  pa se kao Davideov naslednik najviše pominje Hulio Velasko iz Argentine.