Vesti iz odbojke

Sreći nema kraja, celo leto smo se spremale za ove kvalifikacije: Aleksandra Jegdić o viziranom odlasku na Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2023 18:49
Sreći nema kraja, celo leto smo se spremale za ove kvalifikacije: Aleksandra Jegdić o viziranom odlasku na Olimpijske igre Guliver/(AP Photo/Virginia Mayo)

Najbolje odbojkašice Srbije četvrti put zaredom učestvovaće na Olimpijskim igrama, a ako bude kompletne i zdrave i boriti se za medalje na najvećem planetarnom skupu sportista, sledećeg leta u Parizu.

Mada aktuelne svetske šampionke i nove (stare) evropske viceprvakinje Maja Ognjenović, Tijana Bošković i ostale devojke morale su da prođu kvalifikacije u Kini i uradile su to, uprkos akumuliranom umoru od nedavnog EP.

Što je bilo do njih one su obavile, sa pet pobeda na turniru, a na kraju su im pomogle i koleginice iz Dominikanske Republike, svojim slavljem protiv domaćina Kine, samo par sati nakon što su "orlice" briljirale protiv Holandije.

"Sreći nema kraja, sada kada smo se zvanično kvalifikovale za Olimpijske igre! Celo leto smo se pripremale za ovo, od Lige nacija preko Evropskog prvenstva... Na kraju smo došle ovde, da zaokružimo celu priču. Odlično smo odigrale protiv Holandije, dominirale na svim pozicijama i na kraju zasluženo izborile vizu za Pariz", u pravu je libero Aleksandra Jegdić, kao i sve druge izabranice selektora Đovanija Gvidetija potpuno rasterećena u pogledu sutrašnjeg, takmičerski nevažnog duela sa Kineskinjama.