Vesti iz odbojke

Nismo imali šanse protiv SAD, ali možemo na Olimpijske igre: Kolaković realan posle neuspeha u Tokiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 15:01
Nismo imali šanse protiv SAD, ali možemo na Olimpijske igre: Kolaković realan posle neuspeha u Tokiju MN Press

Samo teorija je bila uz najbolje srpske odbojkaše pred posdlednji meč kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, ali nakon poraza od Sjedinjenih Američkih Dražava (0:3), "orlovi" će vizu za Pariz morati da vade na drugom mestu.

Selektr Igor Kolaković je svestan da njegovi igrači u Tokiju nisu bili na nivou koji treba da ima tim sa olimpijskim ambicijama, ali i naglašava da je bilo i onih dobrih momenata.

"Izguibili smo od ekipe koja je bila bolja, jača i brža od nas. Mi smo na ovom susretu pokazali slabosti koje su evidentne, ali sam zadovoljan što su mladi momci mogli da vide kako to izgleda igrati protiv ovako jakog tima. Bilo je nekih dobrih stvari i iz ovakvih mećčeva može mnogo toga da se nauči", rekao je Kolaković, a preneo sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Najbolji srpski odbojkaši trenutno zauzimaju devetu poziciju na svetskoj rang listi i ukoliko to mesto budu sačuvali i posle Lige nacija, kaja se završava u junu, sigurno će se plasirai na olimpijski turnir u Pariz.

"Pred nama je još mnogo obaveza i mnogo mečeva koje moramo da dobijemo, ali mislim da imamo kvalitet da sačuvamo devetu poziciju i obezbedimo olimpijsku vizu“, kaže Kolaković