Vesti iz odbojke

Nisu izlazili na teren, radili su u teretani: Odbojkaši Srbije se spremaju za početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2023 15:50
Nisu izlazili na teren, radili su u teretani: Odbojkaši  Srbije se spremaju za početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre Odbojkaški savez Srbije

Najbolji odbojkaši Srbije ove srede nisu izlazili na teren u Japanu, gde se pripremaju za početak kvaliifkacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre, ali jesu imali obaveze u teretani.

Prema rečima libera nacionalnog tima, Miloša Krsteskog trening nije bio previše jak, budući da je današnji dan praktično zamišljen kao dan odmora, ali će već od četvtka početi priprema za meč protiv Turske koji je na programu u subotu, 30. oktobra.

 

 

"Odradili smo trening u teretani, ali ne previše zahtevan i naporan, jer je plan da danas odmaramo. Sutra ćemo početi ozbiljnije i jače da treniramo pred meč sa Turskom, a verovatno ćemo odgledati i neki video", rekao je u izjavi za sajt Odbojkaškog saveza Srbije Krsteski.

Nakon uvodnog susreta protiv Turske, "orlove" će se sastati sa Tunisom (1. oktobar), Egipta (3. oktobar), Finske (4. oktobar), Japana (6. oktobar), SAD (7. oktobar) i Slovenije (8. oktobar).

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre u Pariz naredne godine izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.