Vesti iz odbojke

Katarina Lazović: San svakog sportiste je da igra na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.09.2023 17:44
Katarina Lazović: San svakog sportiste je da igra na Olimpijskim igrama MN Press

Srpska odbojkašica Katarina Lazović izjavila je danas u Ningbou da je srećna zbog plasmana njenog tima na Olimpijske igre u Parizu.

Odbojkašice Srbije su još juče kolo pre kraja kvalifikacija za OI izborile plasman na OI. Srbija je danas u poslednjem kolu kvalifikacija u Ningbou poražena od Kine rezultatom 3:1, po setovima 23:25, 25:22, 25:14 i 25:22. Ovaj meč je bio bez rezultatskog značaja.

"Mnogo sam srećna što smo obezbedili plasman na OI. Mislim da je san svakog sportiste i generalno svakog čoveka da ode na OI. Mi smo uspele to da ostvarimo na turniru u Kini. Poslednja utakmica na turniru protiv Kine je bila bez rezultatskog značaja, praktično samo da se odigra. Drago mi je da su sve devojke su dobile šansu da igraju na ovom turniru. Uživale smo u atmosferi i u našoj igri. Meč sa Kinom bila je poslednja utakmica ovog leta, koje je bilo dugo i naporno, ali mislim da je bilo uspešno. Sledeće godine nas očekuju Liga nacija i OI, a sada kreću klupske obaveze", izjavila je Lazovićeva za zvanični Instagram nalog OSS.

Srpska odbojkašica Hena Kurtagić izjavila je da zadovoljna što je dobila šansu da igra na ovom turniru.

"Veliko je zadovoljstvo dobiti šansu na velikom takmičenju i plasirati se na OI u Pariz. Utakmica protiv Kine bila je malo opuštenija u odnosu na ostale zato što smo juče saznali da smo sigurni učesnik OI. Selektor Đovani Gvideti je na ovoj utakmici dao priliku drugoj postavi i odbojkašicama koje ovog leta nisu mnogo igrale. Drago mi je da sam bila deo ovog tima i nadam se najboljem sledeće godine", istakla je Kurtagićeva.