Vesti iz odbojke

Odbojkaši Partizana domaćini kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona: Rivale dobile i odbojkašice Jedinstva

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.09.2023 18:47
Odbojkaši Partizana domaćini kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona: Rivale dobile i odbojkašice Jedinstva MN Press

Odbojkaši Partizana biće domaćini turnira 1. runde kvalifikacija za Ligu šampiona 2024. godine. U dvorani USC "Voždovac" na Banjici u Beogradu od 24. do 26. oktobra, pored srpskog šampiona igraće Olimpijakos iz Pireja i Radnik iz Bijeljine.

Plasman u 2. rundu kvalifikacija izboriće po dve ekipe iz sve četiri kvalifikacione grupe. U 2. rundi će biti formirane dve grupe sa po četiri tima, a plasman u grupnu fazu Lige šampiona izboriće dve prvoplasirane ekipe i najbolja drugoplasirana ekipa iz obe grupe.

Odbojkašice Jedinstva igraće u grupi A Lige šampiona protiv Vero Volej Milana iz Italije, Vakifbank Istanbula iz Turske i Volej Miluz Alzasa iz Francuske. Šampionke Srbije će u prvoj utakmici u Rumi, u okviru 2. kola A grupe, ugostiti turski Vakfibank Istanbul u sredu 15. novembra od 19 časova.

U 3. kolu u sredu 29. novembra od 19 časova u Rumi Jedinstvo će dočekati francuski Volej Miluz Alzas. Jedinstvo će treći put biti domaćin u 5. kolu, u sredu 10. januara od 19 časova kada će u Rumi gostovati italijanski Vero Volej iz Milana.