Najave i događaji

Arena sport podržala festival "European Trophy": Nebojša Žugić pozvao na promociju sporta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2023 20:44
Arena sport podržala festival "European Trophy": Nebojša Žugić pozvao na promociju sporta TV Arena sport/ Screenshot

U organizaciji "Sports Brothers League" i fudbalskog kluba Bežanija, održan je međunarodni fudbalski festival "European Trophy", turnir drugarstva za decu rođenu 2013, 2014 i 2015. godine.

Svečano otvaranje na terenima fudbalskog kluba Bežanija pokazalo je lepotu mladosti, ali možda i neke naše buduće asove, uz parolu da pokažemo da je Srbija zemlja mira, a ne nasilja. Arena sport je uvek pružala podršku mladima i usmeravala ih ka sportu, a iza ovog projekta ponosno stoji generalni direktor Arena Channels Group - Nebojša Žugić.

"Uvek ćemo podržavati ovakve projekte. Mi kao društveno odgovorna kompanija, medijska kuća, neko ko ima ogromnu odgovornost u formiranju generalne slike javnog mnjenja, tu smo da pružimo podršku ovakvim manifestacijama. Naš cilj jeste da popularizujemo sport, da se deca vrate na terene i bave se njime, da bi stvorili zdravu naciju, ljude koji su odrasli u sportskom duhu, koji znaju šta znači pobeda, šta znači poraz. Da ne budu gordi u pobedi, ili loši kada gube, jednostavno da nauče i da lakše prolaze kroz život. Ovakve manifestacije podržavamo, podržavali smo i podržavaćemo uvek i naš cilj jeste da ispromovišemo sport na najvišem mogućem nivou."

Organizacije ovakvih manifestacija ne bi bile moguće bez pomoći predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

"Ono što bih dodao, ogromne su investicije države Srbije, pre svih moram da napomenem da je realizacija vizije predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, doprinela tome da mi danas imamo mnogo više sportskih terena, da imamo jednu ozbiljnu infrastrukturu, da se deo sredstava koji se stvori razvojem ekonomije dobrim delom vraća i u sport. Tako da mi danas imamo sve uslove, a na našoj televiziji je da to na najbolji način iskoristimo tako što ćemo promovisati sport i skrenuti pažnju roditeljima na značaj toga da se njihova deca bave sportom. Ovo što danas radimo, radićemo i ubuduće", rekao je Nebojša Žugić, pa dodao:

"Ja bih voleo da većina ove dece postanu asovi. Ovo i jeste praznik sporta, praznik za oči, dušu i srce. Stvarno mi je srce bilo puno kada sam video ovu dečicu koja su danas došla da igraju i da se bore za trofej", zaključio je Nebojša Žugić.

TV Arena sport/ Screenshot

 

O samoj organizaciji čuli smo više od predsednika "Sport Brothers League" Ljube Kovačevića.

"Za svaku veliku organizaciju potrebno je i puno vremena. Ja sam ovaj projekat počeo u novembru mesecu i evo sad polako to završavamo, tako da uvek ima posla. Meni je drago da radim sa decom, kad vidim radosnu decu ja sam još srećniji. Trudimo se i ja i ceo tim ljudi koji je oko mene i predsednik FK Bežanija, gospodin Jovan Ristić, koji nam je pružio takve uslove kakve imamo trenutno, da deca uživaju. Mi ćemo to gurati na još veći nivo, ali polako, ne žurimo nigde, imamo vremena. Veliki projekti dugo traju", rekao je Kovačević.

Ovaj prelepi događaj odvija se na terenima fudbalskog kluba Bežanija, a predsednik ovog kluba Jovan Ristić ne krije sreću što se toliki broj mališana, ali i imena iz sveta sporta odazvalo i podržalo ovu ideju, kao i sam projekat. 

"Mnogo znači da se Bežanija u svetu fudbalu predstavi kao jedan sportski klub, gde nema nasilja, gde je fudbal bitniji od svega i da deca imaju tu ambiciju da dolaze na stadion bez razmišljanja da li će se vratiti sa modricama. Mislim da samo treba da treniraju i igraju fudbal i bore se za ono najbitnije, a to je pehar", rekao je Jovan Ristić.

Generalni sekreter Fudbalskog saveza Beograd, Miloš Marković, takođe je prisustvovao svečanom otvaranju, gde je u prvi plan istakao važnost ove manifestacije.

"Ovo je velika stvar. Svakako, ko god da je organizator, FS Beograda će u svakom trenutku gledati da bude podrška svakome ko želi da na ovaj način okupi decu. Jako je bitno da se posvetimo deci na neki novi, možda moderniji i bolji način. Smatram da sasvim sigurno mi koji stojimo sa neke druge strane fudbala, kao što su rukovodstva, sudije i treneri, svi moramo da se potrudimo da budemo bolji, da bi i deca bila bolja. U svakom slučaju divan dan za sve ovde prisutne", istakao je Marković.
 

TV Arena sport/ Screenshot

 

Podršku je pružio i predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

"Ja bih rekao da je na Novom Beogradu i na stadionu FK Bežanija danas veliki praznik, međunarodni fudbalski turnir za našu decu. Tu su mladi fudbaleri iz Bugarske, Rumunije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Mislim da je ovo prava prilika da posebno u ovo teško vreme kada govorimo da je deci neophodno pružiti priliku da se bave sportom, kada govorimo o tome da je decu neophodno skloniti sa ulice i svih onih sadržaja koji loše mogu da utiču na njihovu edukaciju, da kroz ovaj primer pokažemo kako jedan međunarodni turnir može da bude izvor dobre energije. Ja sam jako zahvalan Areni Sport što je uložila napor da dođu svi ovi mališani. Ovakvih turnira treba da imamo više, ne samo u fudbalu. Mi kao opština Novi Beograd, uz pomoć Arene Sport, ćemo inicirati razne druge manifestacije sportskog karaktera. Uskoro nam kreće jedan turnir, baš danas, u šahu među novobeogradskim školama. Praktično ćemo uraditi sve što je neophodno da dođemo do nekih drugih sadržaja koji podrazumevaju socijalizaciju, druženje, uživanje, sport... Mislim da ćemo tako napraviti dobre ljude, mlade naše naslednike koji će umeti da cene rad i trud", kazao je Bovan.

Na manifestaciji je prisustvovao i nekadašnji fudbaler Benfike i Partizana, Zvonko Živković.

"Vraćam se mnogo godina unazad, kada sam ja startovao kao dete od nekih desetak godina na turniru tada 'Galenike'. Tada je bilo jako lepo, mnogo igrača je selektirano u tom trenutku. Iz te selekcije je mnogo igrača kasnije igralo za naše klubove, tako da se nadam da će iz ovih mladih generacija izaći jedan dobar kvalitet i da će ta deca koja danas igraju, zabavljaju se i druže, da će iz tog kvantiteta izaći kvalitet", podvukao je Zvonko Živković.