Najave i događaji

Konferencija "Digital day 2023": Direktor ACG, Nebojša Žugić pozvao na promociju sporta i pravih vrednosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 10:32
Konferencija "Digital day 2023": Direktor ACG, Nebojša Žugić pozvao na promociju sporta i pravih vrednosti TV Arena sport

Konferencija "Digital day 2023" sa glavnom temom "Za bolji web" održana je u četvrtak, 18. maja u beogradskom hotelu "Hilton", a među predavačima našli su se mnogobrojni lideri poslovnog i kreativnog sveta.

"Za bolji web narativ" je poziv na akciju za sve nas da učestvujemo u ovom pokretu za promenu, odnosno podsetnik da internet nije fiksni entitet već eko-sistem koji se stalno razvija i na koji imamo moć da utičemo i da ga sami oblikujemo.

Na panel diskusiji učestvovao je i generalni direktor Arena Channels Group, Neboša Žugić koji objasnio na koji način ova medijska kompanija utiče na kreiranje digitalnog sveta.

TV Arena sport

 

 

"Motivisanje mladih da se bave sportom je naš osnovni zadatak i mi ćemo nastaviti sa strategijom promovisanja zdravog života, povratka omladine na terene i razvijanje takmičarskog duha. Trudimo se i da kroz ostale naše kanale i edukativne emisije, pre svega na kanalima Balkan trip i Ekovizija, promovišemo očuvanje životne sredine i predstavimo im šta je zapravo zelena agenda i koliko, na kraju krajeva, naša država ulaže u ekologiju, sport, ekonomiju i razvoj turizma. Izbegavamo sve ono što promoviše nasilje i negativne stvari, jer mi kao mediji imamo veliku odgovornost", rekao je Žugić

Direktorka agencije "Luxury intergreated", Ivana Laković je naglasila da je moć intereneta velika i da se svi on koji se bave digitalom moraju uključiti da kroz njega promovišu prave vrednosti.

"Smatram da samo kroz pozitivan stav koji zastupam možemo da unapredimo društvo i svet u kome živimo. Ponosna sam na to što smo imali konsenzus pravih vrednosti oko zdravog razvijanja dece, empatije bez obzira da li govorimo o realnom svetu ili digitanom, jer je danas razlika između ralnosti i fikcije veoma tanka. Promovisanjem zdravog, humanog i empatičnog stava, bilo na individualnom ili kompanijskom nivou može da bude velii korak ka kreiranju boljeg sveta za našu decu", rekla je Ivana Laković.

TV Arena sport

 

 

Ispred OTP banke na panelu je govorila direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću, Milena Mićanović koja je najavila saradnju sa TV Arena sport.

"Naša odgovornost je veća i nevezano za one teme za koje se banke tradiconalno bave, a shodno uverenjima i startegijama podstičemo dobrobit u društvu. To naše delovanje nije samo deklarativno već je i te kako prepoznato kroz projekte 'generator zero', generator dobrih želja", saradnjom sa Olimpijskim komitetom Srbije, a biće nam drago i što ćemo u narednom periodu sarađivati sa TV Arena sport", rekla je Milena Mićanović.

Mladen Lukić iz kompanije Samsung Electronics Adriatic je takođe istakao koliko je važno razgovarati na ovu temu kako bi se digitalni svet oko nas učinio boljim.

 

"Samsung kao brend nema direktan uticaj na društvena dešavanja, ali kao društveno odgovorna kompanija moramo da pratimo prilike u društvu i na adekvatan način delujemo na njih, kako bismo vratili fokus na ono što bi trebao da budu prave vrednosti", rekao je Lukić, dok je Aleksandar Subin iz Monda naglasio:

"Potrebno je da se vodi ovakva diskusija i da se potencira kako bismo došlii do pravih vrednosti, kako životnih tako i onih u biznisu. Važno je da svako od nas ličnim primerom utiče na to, da promenimo način komuniciranja preko weba, jer ćemo tako menjati i sam web".

Generalni direktor ACG, Nebojša Žugić na kraju panel diskusije je inicirao novi sastanak koji će biti održan 5. juna i na kojem će se izaći sa konkrtenim zajedničkim akcijama na ovu izuzetno značajnu temu.