Najave i događaji

Nebojša Žugić pozvao na promociju sporta: Direktor ACG prisustvovao otvaranju memorijalnog turnira u šahu "Stojan Đukić"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 20:50
Nebojša Žugić pozvao na promociju sporta: Direktor ACG prisustvovao otvaranju memorijalnog turnira u šahu "Stojan Đukić" TV Arena sport

Održan je prvi memorijalni omladinski turnir u šahu "Stojan Đukić", a u punoj sali sportskog centra u Batajnici, gde su se okupljeni prisetili ovog velikog čoveka i svega što je učinio za školu "Boško Palkovljević Pinki", ali i za sve mlade koje je privoleo ovoj igri. Ponovo je Arena sport bila podrška ovoj manifestaciji i koja je za svoje učešće i pomoć koju redovno pruža, dobila i zahvalnicu. A ona je uručena direktoru Arena Channels Group Nebojši Žugiću, koji je i sam veliki ljubitelj ove igre.

"Deca koja se bave šahom, moraju svoje moždane vijuge naprezati mnogo više. Moraju biti fokusirani, moraju razmišljati, razvija im se um, a budući da šahisti tokom partije mogu izgubiti i više kilograma, oni takođe moraju biti i kondiciono spremni. Pa se može reći da je ovaj sport pravi dokaz one poslovice - `u zdravom telu, zdrav duh`. I zbog toga će Arena, kao i što je do sada podržavala, nastaviti da pruža podršku razvoja šaha. Pogotovu u osnovnim školama.

Moram da napomenem, da nije podrške države, pre svih predsednika Aleksandra Vučića, koji je i sam ljubitelj sporta i bivši sportista, a sa druge neko ko zna i prepoznaje značaj razvoja sporta u našoj državi. Nama nije ostalo ništa drugo sem da to što je urađeno i uloženo u infrastrukturu, i generalno u sport i što se ulože u klubove, ispromovišemo i podstaknemo decu, a i njihove roditelje da usmeravaju svoje mališane ka sportu", podvukao je Nebojša Žugić.