Najave i događaji

Princ Kalid bin Hamad al Kalifa je oduševljen kako se radi u Srbiji: Direktor Arena Channels Group otkrio detalje sastanka u Bahreinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2023 17:15
Princ Kalid bin Hamad al Kalifa je oduševljen kako se radi u Srbiji: Direktor Arena Channels Group otkrio detalje sastanka u Bahreinu TV Arena sport

Svetsko prvenstvo u MMA koje je početkom godine održano u Beogradu, bilo je najbolje organizovana smotra na amaterskom nivou u borilačkim sportovima i princ Kalid bin Hamad al Kalifa je poželeo da sa kompanijom Arena Channels Group potpiše ugovor o strateškoj saradnji.

Tim povodom nedavno je u poseti Kraljevini Bahrein, zajedno sa predsednikom MMA saveza Srbije Lukom Nikolićem, bio i prvi čovek ACG Nebojša Žugić koji je gostujući u specijalnoj emisiji na TV Arena sport otkrio šta je sve bila tema dvodnevnog sastanka.

"Ponosan sam na sve što smo uradii u proteklom periodu, a pogotovo tokom održavanja Svetskog prvenstva u Beogradu, kao i kako smo realizovali BRAVE spektakl. Mislim da smo uneli revoluciju u način realizacije prenosa borilačkih takmičenja, gde pre svega mislim na multiprenose koji polako postaju zaštitni znak naše kuće. Zadali smo domaći zadatak mnogo poznatijim TV kućama širom sveta koje se bave prenosom ovakvih događaja, a upravo to je billa glavna tema našeg sastanka sa princom Kalidom bin Hamadom al Kalifom u Bahreinu", počeo je Nebojša Žugić, a zatim nastavio:

"Naš domaćin je izjavio da je oduševljen Srbijom, načinom na koji se ulaže i dogovoreno je strateško partnerstvo u oblasti borilačkih sportova sa našom kompanijom, odnosno Arena Channels Group će biti njihov partner na teritoriji Evrope, što je za nas velika čast. To je samo još jedan dokaz sjajnih odnosa dve države, a ti mostovi su izgrađeni zbog odlične spoljne politike koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić. Tekst Memoranduma će biti satavljen u narednih nekoliko dana i njegovo potpisivanje će biti velika čast za Arena Channles Group. Uz to, razgovarali smo i o mnogim drugim aspketima saradnje i ukoliko se samo deo onoga što smo se dogovorili bude sprovelo u delo, ja ću biti zadovoljan, a verujem da ćemo uspeti sve da sprovedemo u delo".

TV Arena sport

 

 

Svetsko prvenstvo održano u Srbiji bilo je prvo koje se do sada organizovalo na tlu Evrope, a Žugić je istako da su sve pripreme za njegovu organizaciju završene u rekordnom roku.

"Sećam se kad mi je predsednik MMA saveza Srbije, Luka Nikolić rekao da moramo hitno da se vidimo. Pitao sam ga o čemu je reč, a on mi je poručio da smo dobili organizaciju Svetskog prvenstva i to za dva meseca. Vremena jeste bilo malo, ali smo sve uradili na najbolji mogući način. Naša produkcija i tehnika su postavile standredne koji dugo neće moći da se dostignu i ponosan sam na to", naglasio je Žugić.

Kako je započela saradnja sa princom Kalidom bin Hamadom al Kalifom prisetio se i prvi čovek MMA saveza Srbije, Luka Nikolić.

"Još 2021. godine sam bio gost princa Kalida bin Hamada al Kalife u Bahrenu, gde je trebalo da ostanem pet dana, a zadržao sam se ukupno 16. Nakon toga, kada sam se vratio u Beograd odlučio sam da to prijateljstvo iskoristim i zakazali smo organizaciju BRAVE turnira koji je zbog epidemije koronavirusa bio održan pod specijalnim režimom. Iz toga je proizašla organizacija Svetskog prvenstva koje je proteklo besprekorno i dobijamo čestitke iz svih krajeva sveta", rekao je Nikolić i najavio da će se krajem godine u Srbiji organizovati još jedan veliki MMA događaj.