Najave i događaji

Nebojša Žugić prisustvovao "FNC 13" spektaklu u Beogradu: Na najbolji način nam se vraćaju ogromna ulaganja države u sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 14:10
Nebojša Žugić prisustvovao "FNC 13" spektaklu u Beogradu: Na najbolji način nam se vraćaju ogromna ulaganja države u sport TV Arena sport

Beograd je u subotu potvrdio da je definitivno regionalna prestonica borilačkih sportova i da je MMA postala jedna od najpopularnijih disciplina u državi. Legendarna dvorana "Aleksandar Nikolić" bila je epicentar prestižnog spektakla pod imenom "FNC 13" u organizaciji istoimene promocije, a kapacitet njenih tribina nije bio dovoljan da primi sve zainteresovane koji su želeli da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju.

Vrhunski borci iz zemlje, regiona, ali i sveta demonstrirali su sjajne borbe, podižući atmosferu do usijanja. U spektaklu koji je trajao četiri sata publika je mogla da uživa u nastupima nekih od najpoznatijih regionalnih MMA takmičara, poput Nikole Joksovića, Sava "Hitmena" Lazića", Vasa "Psiha" Bakočevića, Fransiska Barija "Kroate", Ivice Truščeka, Jovana Marjanovića, Ognjena Babića, srpske "kraljice oktagona" Marine Spasić, ali i ljubimca ne same domaće publike, već i daleko šire, mlade nade MMA projektovane za najviše ciljeve – Marka Bojkovića. Prisustvo promotera TV Arena sport i zvezde UFC scene, Aleksandra Rakića, samo je uveličalo čitav događaj.

Spektaklu u "Pioniru" prisustvovao je i generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, koji je istakao još jednu vrhunsku organizaciju sportskog događaja u prestonici. 

"Svako takmičenje koje ispratimo u Beogradu je na vrhunskom nivou, pun 'Pionir', atmosfera poprilično vrela i dobri borci. Jedan istinski spektakl! Ponovo pokazujemo da je Beograd zaista sjajan domaćin i da je potrebno što više ovakvih događaja u našem glavnom gradu. Sećamo se Svetskog prvenstava, BRAVE-a, domaćih šampionata, gomile takmičenja koja se ovde dešavaju… Neću da licitiram, ali u Beograd stižu ozbiljne licence kada su MMA turniri u pitanju, tako da će u narednom periodu biti i te kako mnogo stvari koje ćemo videti", rekao je Žugić.

 

Sve ovo, prema rečima generalnog direktora ACG, bilo bi nezamislivo bez ulaganja u sport i decenijske podrške prvenstveno od predsednika Aleksandra Vučića i državnih institucija.

"Ono što je u epicentru za sledeću godinu je Evropsko prvenstvo u boksu. Posle Svetskog prvenstva, gde smo bili sjajni domaćini, dobićemo priliku da organizujemo i šampionat Evrope. Svakako se nadam, s obzirom na to u kakvoj je boks ekspanziji, kolika su ulaganja države, kolika je podrška pre svih predsednika Aleksandra Vučića, ali i Vlade Republike Srbije, ministarstva sporta, Bokserskog saveza, i mislim da imamo osnova da verujemo u još veći broju medalja na tom prvenstvu. Srpski borilački sport nas nagrađuje i vraća nam šta ono što se u njega ulaže kroz medalje koje nam donosi sa evropskih i svetskih smotri. Moram da pomenem, medalje koje smo osvojili na Svetskom prvenstvu u MMA, odražavaju se večeras ovde zbog popularnosti koju ovaj sport ima u Srbiji. Svaka medalja, svaki šampion koji stiže iz Srbije dodatno popularizuje borilačke sportove, motiviše klince da se bave borilačkim sportovima. Dvorane, vežbaonice su prepune, bez obzira da li je ring, oktagon, tatami… Koji god da je borilački sport u pitanju sve više i više dece se time bavi i mene to raduje. To znači da gradimo zdravu naciju, zdrave ljude, sposobne, hrabre, odvažne i oni će sutra da budu donosioci odluka u ovoj državi, što je jako bitno jer je to ono što od sporta mi treba da dobijemo", naglasio je Nebojša Žugić.

Srbija po broju stanovnika i osvojenim medaljama na najvećim takmičenjima spada u sportske velesile. Samo u godini na izmaku ostvareni su mnogi istorijski rezultati na planetarnoj sceni, a to ne bi bilo moguće, istakao je Žugić, da država 2012. godine nije počela da ulaže značajna sredstva u razvoj sporta i sportske infrastrukture.

"To je dokaz kako se dobro radi u Srbiji. Ponavljam, proporcijalno gledano na populaciju i broj medalja, Srbija je svakako sportska velesila. Ne preterujem kada to kažem, u isto vreme imamo svetske šampione u odbojci, imamo Nikolu Jokića kao najboljeg košarkaša na svetu, Novaka Đokovića kao najboljeg tenisera na svetu, Ivanu Vuletu koja je svetski prvak u skoku udalj, vicešampioni sveta u košarci… Da ne nabrajam više, jer bi nam trebalo samo pola sata da sve uspehe pobrojimo samo u ovoj godini. Nije baš tako bilo u periodu od 2000. do 2012. godine. To je dokaz da kada se dobro radi, da kada država ulaže i investira, kako se vraća. Mislim da nas u sportu tek čekaju velika dela, da smo na dobrom putu i moramo da podržimo i budemo zahvalni zbog svega što nam država pruža, jer to je pravi recept kako se stvaraju novi šampioni", podvukao je generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić.