Najave i događaji

Nebojša Žugić, direktor ACG, za Kurir o kampanji "Moje pravo da biram sport": Nešto što nikada niko nije uradio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 15:20
Nebojša Žugić, direktor ACG, za Kurir o kampanji "Moje pravo da biram sport": Nešto što nikada niko nije uradio TV Arena sport

Medijski eho kampanje "Moje pravo da biram sport", u organizaciji Arena Channels Group i po zamisli njenog direktora Nebojše Žugića, iz dana u dana se širi Srbijom, pa je tako i Kurir pozvao prvog čoveka ACG da prezentuje ideju bez sadržajnog i vremenskog pandana na našim prostorima.

Nesvakidašnja promocija sporta i pravih vrednosti među najmlađima počela je atraktivnim duelom Beograda i Novog Sada u brzopoteznom šahu, upriličenim tokom dvosmerne vožnje superbrzog "Soko" voza između ova dva grada.  

"Kampanjom "Moje pravo da biram sport", TV Arena sport će se baviti i u narednom periodu i bio je idealan momenat da je najavimo ovakvom manifestacijom. Cilj je vraćanje dece na pravi put i pravim vrednostima. Ovo je drugačiji, moderan, zanimljiv i, mogu slobodno da kažem, filmski način promocije šaha. Nešto što nikada niko nije uradio. Veoma sam zadovoljan što se ova ideja sada ostvaruje", objasnio je Nebojša Žugić.

TV Arena sport

 

 

Pomenuta akcija ACG nema vek trajanja niti je ograničena samo na odmeravanje šahovskim figurama, jer je ideja da se organizovanjem brojnih turnira i liga klincezama i klincima približe razni individualni i kolektivni sportovi, ali se krenulo od pomalo zapostavljene drevne igre. 

"Promociju šaha ćemo raditi i u narednom periodu, a počeli smo od Novog Beograda. Organizovali smo ligu Osnovnih škola te opštine u šahu, jer je značaj ovog sporta za razvoj dece izuzetno veliki. Ne moram da objašnjavam koliko je šah kompleksna igra, koliko podstiče razvijanje moždanih vijuga i koliko je bitno za klince da dobiju fokus, koncentraciju i pažnju. U eri mobilnih telefona, video-igara, brzog pristupa informacijama, dečiji fokus je u opadanju, on iznosi između 15 i 20 sekundi, i ovo je bitan segment kako decu možemo da vratimo na pravi put. Upravo to i jeste cilj kampanje", reči su direktora ACG povodom ogromnog projekta od opšteg društvenog značaja, simbolično započetim na Svetski dan prava deteta kojem bi uskoro, očekuje se, trebalo da se pridruže druge velike kompanije. 

TV Arena sport

 

 

Svaku ekipu u šahovskom meču "Najbrži šah u najbržem vozu" činila su po trojica seniora, dve dame, po jedan omladinac i omladinka, kadet i kadetkinja, veteran, novinar i javna ličnost. Duel između selekcija Beograda i Novog Sada igrao se na 12 tabli, po šest mini mečeva u oba pravca, od Beograda do Novog sada i obrnuto, a tesnu pobedu u zadnjem trenutku odneo je novosadski šahovski sastav (24,5:23,5). 

"Radimo nešto što je malo kome palo na pamet. Družimo se i šaljemo lepe poruke, a jedna od njih je šah. Zahvalio bih se direktoru Žugiću i Areni sport, jer su prepoznali pravu priču. Bitno je da vratimo šah u škole. Sutra ćemo imati bazu za bavljenje šahom, plemenitom i viteškom igrom", predsednik Šahovskog saveza Beograda, Andrej Jorgić, spada u one koji su razumeli i iz sveg srca podržali pomenutu kampanju.

TV Arena sport

 

 

"Moje pravo da biram sport" oduševila je i predsednicu Šahovskog saveza Novog Sada, Svetlanu Stojadinov. 

"Utisci su veoma pozitivni i drago mi je što se održao jedan ovakav događaj, koji doprinosi popularizaciji šaha u Srbiji. Ceo događaj može da ostavi samo pozitivan utisak kod svih koji ga isprate putem medija. Popularnost donosi i rezultat", navela je ona.