Najave i događaji

TV Arena sport i GO Novi Beograd darivali najbolju u Evropi i OŠ "Ratko Mitrović" : Učenica Dunja pobedila konkurenciju u poznavanju saobraćajnih propisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 12:45
TV Arena sport i GO Novi Beograd darivali najbolju u Evropi i OŠ "Ratko Mitrović" : Učenica Dunja pobedila konkurenciju u poznavanju saobraćajnih propisa TV Arena sport

Svetska automobilska federacija (FIA) organizovala je krajem septembra u Baru Evropsko prvenstvo u poznavanju saobraćajnih propisa, a Srbija i Novi Beograd su dobili šampione Starog kontinenta.

Učenica šestog razreda Osnovne škole "Ratko Mitrović", Dunja Galik, osvojila je prvo mesto i učinila svoje nastavnike i drugare veoma ponosnim. 

"Na času tehničkog obrazovanja počeli smo da radimo saobraćajne propise i poligone koji se primenjuju na takmičenju. Nastavnik je ocenio da mogu da budem konkurentna za najviši plasman, vežbali smo i na kraju je odlično ispalo. S obzirom na to koliko smo se pripremali, negde sam i znala da ćemo biti odlični, tako da na kraju i nije bilo toliko teško", rekla je nova šampionka Evrope u poznavanju saobraćajnih propisa.

Generalni direktor ACG i predsednik GO Novi Beograd posetili su OŠ "Ratko Mitrović", koja ove godine ima šampiona Evrope u poznavanju saobraćajnih propisa.

Da izreka "u zdravom telu, zdrav duh" ne ostane samo slovo na papiru, pobrinula se TV Arena port, koja je OŠ "Ratko Mitrović" obezbedila bicikl i on će biti na raspolaganju svim đacima.  Generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, istakao je ogroman uticaj države na sport i napomenuo da ulaganja u Srbiji nikada u istoriji nisu bila veća.

"Sport je tu da deci pomogne u odrastanju i zbog toga ga promovišemo. To je naš osnovni zadatak. Ovo drugo je komercijala i svaka televizija se bori na tržištu, to je sasvim normalno. Ali, mi kao društveno odgovorna kompanija moramo da stimulišemo decu i da pravimo što više ovakvih akcije, koje su uz to i usko vezane za sport. Meni nikada nije teško da dođem na ovakve događaje, da razgovaram sa decom, da im ukažem na to koliko je sport bitan. Poklonili smo školi bicikl na kojem će i ostala deca moći da vežbaju da sutra postanu šampioni. Ono što je najbitnije, mi moramo da iskoristimo taj momenat, jer istorijski gledamo nikada nisu bila ovakva ulaganja u sport u Srbiji, daleko više od onoga što je bilo u svim prethodnim periodima, unazad 30 ili ne zna ni sam koliko godina. Kada imate takvu podršku države, kada imate predsednika Aleksandra Vučića, koji stvarno voli sport, trudi se i daje vetar u leđa investicijama i infrastrukturi u sportu, stvarno bi bila šteta da mi to ne iskoristimo za promociju, a još bi veća žal bila da deca to ne iskoriste da se bave sportom", rekao je generalni direktor ACG.

Nije se Arena zaustavila samo na darivanju bicikla, već je kroz kviz i interakciju sa decom generalni direktor Nebojša Žugić đake obradovao loptama. 

"Namerno sam im postavio neku vrstu takmičenja, u ovom slučaju kviza, da vidimo koliko znaju, da se potrude, a i objasnio sam im da ne mogu svi da dobiju lopte. Dobiće svi kao škola, odnosno kao sportska sekcija da se zajedno igraju. A neke od njih smo stimulisali, one koji budu pokazali najbolje rezultate, nagradama. Poenta je da dete nauči da se izbori i da ostvarivanjem rezultata dobije neku nagradu. Drago mi je da deca znaju za Arenu. Oduševljen sam i to je meni dodatni motiv da nastavimo da radimo i da idemo u dobrom pravcu. Drago mi je i da deca prepoznaju ostale sportove, ne samo ove najpopularnije i najatraktivnije poput fudbala i košarke. Videli smo da se mala Dunja bavi triatlonom, da ima dece koje se bave boksom, atletikom… Drago mi je da kroz ovaj razgovor sa decom i ja nešto naučim, šta je njima potrebno, zanimljivo, da bismo to mogli kroz naš program i sadržaj da damo našim najmlađim gledaocima", dodao je Žugić.

Opština Novi Beograd darovala je evropsku šampionku sobnim trenažerom, imajući u vidu da je reč o disciplini koja uz poznavanje propisa zahteva I fizičku spremu.

"Ponosan sam što Novi Beograd ima evropskog šampiona u poznavanju saobraćajnih propisa. Da bismo mi to vrednovali Opština Novi Beograd je kupila jedan sobni trenažer i mi ćemo ga Dunji pokloniti, kako bi tokom zimskih meseci čuvala i razvijala svoju motoriku koja joj je pomogla da tako brzo bude prva i da napravi što manje grešaka", rekao je predsednik GO Novi Beograd Bojan Bovan.