Vesti iz košarke

Marina okupila košarkašice: Pobeda protiv Hrvatske donosi plasman na EP

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.02.2023 18:05
Marina okupila košarkašice: Pobeda protiv Hrvatske donosi plasman na EP MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu uoči mečeva protiv Hrvatske i Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će u junu biti održano u Izraelu i Sloveniji.

U grupi E, u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru pretprošlog novembra odigrane su dve utakmice. Hrvatska je kao gost pobedila Bugarsku - 84:73, da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Srbije - 84:66. U drugom prozoru prethodnog novembra, Srbija je u Beogradu pobedila Bugarsku - 79:51, dok je u Vukovaru Hrvatska bila uspešnija od Bugarske - 93:74.

Selektorka Srbije Marina Maljković za mečeve protiv Hrvatske i Bugarske računa na 18 igračica: Ivon Anderson, Katarina Vučković, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

"Okupile smo se danas i preostale su još dve utakmice u ovim kvalifikacijama za EP. Prva utakmica je veoma važna, jer igramo kod kuće sa Hrvatskom. To je ekipa koja je od našeg prethodnog duela promenila roster, u smislu da će koristiti naturalizovalu američku igračicu koja će im znatno pomoći. Mislim da je ta utakmica veoma važna za nas, jer smo svesne da su, ukoliko pobedimo, kvalifikacije za nas uspele, da smo uspele da ostvarimo svoj cilj, tako da mislim da je prvi fokus na toj utakmici i da ćemo se potruditi da se u narednih par dana spremimo što bolje", izjavila je kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik, prenosi zvanični sajt KSS.

Utakmica Srbija - Hrvatska na programu je u četvrtak od 18 časova u "Hali sportova Ranko Žeravica". Ulaz na utakmicu je besplatan uz ulaznicu.

Srbija kvalifikacije za EP završava 12. februara u Samokovu utakmicom protiv Bugarske, koja počinje u 17 časova. Plasman na EP, pored domaćina Slovenije i Izraela, izborile su Španija, Italija i Letonija. Plasman na EP izboriće još sedam pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane selekcije. EP će biti održano od 15. do 25. juna u Izraelu i Sloveniji.

Naša selekcija je aktuelni evropski šampion, kada je 2021. u finalu EP pobedila Francusku 63:54.