Vesti iz košarke

Srbija mora da izbegne "pakao" olimpijskih kvalifikacija: Samo četiri vize za Pariz, a konkurencija će biti zastrašujuća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2023 16:48
Srbija mora da izbegne "pakao" olimpijskih kvalifikacija: Samo četiri vize za Pariz, a konkurencija će biti zastrašujuća MN Press

U kvalifikacijama mogu da se nađu Srbija, Španija, Litvanija, Slovenija, Nemačka, Letonija, Brazil… A tamo su već Grčka, Hrvatska, Finska, Gruzija…

Narednog leta biće organizovana četiri kvalifikaciona olimpijska turnira, na kojima će 24 reprezentacije iz celog sveta pokušati da se domognu još četiri "vize" za Pariz.

Direktan plasman na Olimpijske igre za sada su obezbedili domaćin Francuska, Australija, Južni Sudan i Japan, a za koji dan biće poznata i imena još dva tima iz Evrope, odnosno iz Amerike koja neće morati, zahvaljujući dobrim rezultatima na Svetskom prvenstvu, u dodatne kvalifikacije.

Sa Starog kontinenta u igri su ostali Srbija, Italija, Španija, Letonija, Slovenija, Nemačka i Litvanija, a iz Amerike SAD, Kanada, Brazil, Portoriko i Dominikanska Republika.

Ranije su u dodatni kvalifikacijama mesto obezbedili Kamerun, Bahami, Bahrein, Poljska i Hrvatska. Egipat će kao najbolje rangiran tim iz Afrike, a čekaju se još konačne tabele za Ameriku, odnosno Aziju i Okeaniju, gde će još dva tima zaslužiti nastup na kvalifikacionim turnirima. Sa Svetskog prvenstva na pomenutim turnirima učestvovaće još Gruzija, Crna Gora, Grčka, Finska, Novi Zeland, Filipini, Meksiko i Angola.

Plasman na LOI neće biti nimalo lak, kada se zna da će se ovoj grupi timova priključiti još pet evropskih reprezentacija koje su i dalje u igri za četvrtfinale Mundobasketa i dve iz Amerike. Timovi će biti podeljeni u četiri grupe sa po šest reprezentacija, a samo će pobednici igrati u Parizu.