Vesti iz košarke

Selektor basketaša Srbije: Želimo da odbranimo evropsko zlato

komentari (0)

Izvor: tanjug

02.09.2023 17:13
Selektor basketaša Srbije: Želimo da odbranimo evropsko zlato MN Press

Selektor seniorske 3x3 basket reprezentacija Srbije, Marko Ždero, izjavio je da ekipa ambiciozno putuje za Jerusalem, gde želi da ponovo osvoji evropsko zlato.

Selekcija Srbije braniće zlato na Evropskom prvenstvu koje će od 5. do 7. septembra biti održano u Jerusalimu. Tim Srbije čine Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać, dok će ih sa klupe voditi Danilo Lukić.

"Ove godine branimo zlato sa prošlog prvenstva. Ambiciozno putujemo za Jerusalem, da opet uzmemo evropsko zlato. Ekipa je izmenjena za razliku od prošlog takmičenja, debitanti su Nemanja Barać i Sefan Kojić. Ovo je sve priprema za Olimpijske igre 2024. godine. Cilj je da što više igrača prođe kroz reprezentaciju i da budemo spremni za Pariz", istakao je Ždero.

Reprezentativac Srbije Marko Branković kazao je da su očekivanja najveća moguća kad Srbija igra basket.

"Mi smo aktuelni evropski prvaci i želimo da ponovo osvojimo Evropsko prvenstvo. Ekipa se jeste promenila ali to su sve momci koje dobro poznajemo i spremili smo se dobro za takmičenje. Daćemo sve do sebe da ponovo osvojimo zlato", konstatovao je Branković.

Debitant u nacionalnom timu Nemanja Barać istakao je da će Srbija na svakom meču ići na pobedu.

"Navikli smo na velika očekivanja. Sada je pritisak veći zbog zastave i zbog grba  ali je samim tim i motiv mnogo veći. Idemo da osvojimo medalju i da se vratimo kao pobednici. Trema postoji ali nisam mlad, prošao sam dosta tokom karijere", zaključio je Barać.