Vesti iz košarke

Brazil napravio veliko iznenađenje i pobedio Kanadu za dramu u grupi L

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 17:58
Brazil napravio veliko iznenađenje i pobedio Kanadu za dramu u grupi L Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Košarkaši Brazila pobedili su Kanadu rezultatom 69:65 i tako sačuvali šanse da se plasiraju u četvrtfinale Mundobasketa, ali i doveli današnjeg rivala i svetskog šampiona Španiju u situaciju da u nedelju međusobno jedni druge eliminišu sa šampionata.

Brazil sad ima jasnu situaciju, ako pobedi Letoniju u nedelju, igraće u četvrtfinalu, ako izgubi, evropska selekcija će na debitantskom učešću na Mundobasketu među najboljih osam na planeti. Isto važi i za Kanadu i Španiju, kod izgubi, ostaje bez četvrtfinala.

Kanada je dominirala u prvom poluvremenu u kom je imala i dvocifrenu prednost, ali se Brazilci nisu predavali, zaigrali su izuzetno čvrsto u odbrani i malo po malo su smanjivali prednost favorita, da bi čak i poveli 53:52 na sedam minuta pre kraja utakmice. U poslednja dva minuta se ušlo sa 60:59 za Brazil, a ključne poene za pobedu južnoameričke selekcije postigao je novi član Crvene zvezde Jago Santos, koji je vezao četiri poena u poslednja dva minuta i tako prelomio meč.

Kod Kanade je najefikasniji bio Šaj Gildžus Aleksander sa 23 poena, a uz njega je jedini dvocifren bio Lugenc Dort sa 19 poena. U Brazilu je najefikasniji bio Bruno Kaboklo sa 19 poena, a Gui Santos je dodao 10. Jago Santos je dao osam poena, od toga četiri ključna, za veliku pobedu Brazila.

Svetsko prvenstvo, II faza, grupa L.

Španija - Letonija 69:73

Kanada - Brazil 65:69

 

Standings provided by Sofascore