Vesti iz košarke

S velikim ambicijama ulazimo u pripremni period, još smo na tržištu: Željko Obradović okupio košarkaše Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 18:54
S velikim ambicijama ulazimo u pripremni period, još smo na tržištu: Željko Obradović okupio košarkaše Partizana MN Press

Dan posle košarkaša Crvene zvezde i njihove kolege iz Partizana počele su pipreme za sezonu 2023/2024, u kojoj će crno-beli probati da odbrane tron u Admiral Bet ABA ligi, ponove uspeh ili odu dalje nego u prošlom izdanju Evrolige i osvoje Kupa Radivoja Koraća. 

U to ime, trener Željko Obradović stao je pred medije, osvrnuo se na prelazni rok i prepričao plan za mesece koji dolaze. 

"S velikim ambicijama ulazimo u pripremni period. Ovo leto je veoma interesantno jer je došlo do nekih promena u igračkom kadru. Okupili smo se danas da odradimo prvi trening, a već sutra idemo na Kopaonik. Napravili smo neki plan i program u nešto kraćem vremenu nego što je to uobičajeno, ali mislim da je razlog taj što će sezona pred nama biti veoma zahtevna i naporna. U prva četiri meseca kada budemo počeli u oktobru, imaćemo 42 utakmice. Ogroman broj utakmica i smatrao sam da je važno da se igrači dobro odmore i da napune baterije u svakom smislu za predstojeći period koji je ispred nas", rekao je najtrofejniji evropski stručnjak. 

Na prozivci nisu bili svi igrači iz planiranog rostera. Svako iz opravdanih razloga. 

"Naravno da u ovom trenutku nismo kompletni, fali nam pre svega Avramović koji je sa reprezentacijom na Svetkom prvenstvu i izuzetno smo srećni i zadovoljni što je Aleksa deo reprezentacije. Nedostaje nam mali Drezgić koji se sutra priključuje, ali ono na čemu mora da bude fokus jeste dobar rad, a novim igračima pre svega vreme da se upoznaju sa nama i da bi upoznali način na koji želimo da igramo. To je u ovom trenutku glavni cilj".

 

 

Prema Obradovićevim rečima nije nemoguće da u dogledno vreme klub angažuje još neko pojačanje

"I dalje smo na tržištu, ali ne želimo da žurimo. Videćemo šta nam je još potrebno od eventualnih pojačanja. Neke igrače smo već doveli. Ja sam uvek pristalica toga da ako dovodimo nekoga, da dovodimo zato što za to postoji razlog, a ne čisto reda radi da bismo popunili broj. Nadam se da ćemo i u narednim danima uspeti da nešto uradimo u tom smislu".

Zanimljivo, današnji trening crno-belih odradio je i bivši igrač Budućnosti, Danilo Nikolić. 

"Danilo Nikolić je tu iz razloga što dečko nema klub. Nama znači da pomogne i da radi sa nama na treningu. Mislim da će i njemu i nama ova saradnja prijati."

Na kraju, trener Partizana nije hteo da komentariše činjenicu da je Nikola Mirotić u zadnjem trenutku odustao od usmeno dogovorenog dolaska iz Barselone. 

"Mnogo više ću da vodim računa o ovim ljudima ovde i o njima ću da pričam. Ne bih se vraćao na neke stvari. Mnogo su mi važniji igrači koji su moji i na njih ću fokusirati svu svoju koncentraciju", zaključio je Obradović.