Vesti iz košarke

Igrali smo dve različite utakmice: Selektor Portorika o dubokom minusu i disanju za vratom Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 17:09
Igrali smo dve različite utakmice: Selektor Portorika o dubokom minusu i disanju za vratom Srbiji Guliver

Košarkaši Portorika pokazali dva lica u porazu od Srbije u drugom kolu B grupe Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima, pošto su na poluvremenu gubili s čak 32 poena, da bi u jednom trenutku ogroman zaostatak smanjili na samo 10 poena. 

Dovoljno za pomešana osećanja selektora Nelsona Kolona povodom očekivanog poraza od Bogdana Bogdanovića i društva, jer je njegov tim i igrao sa srcem u petama i jako pritiskao izabranike Svetislava Pešića

"Teška utakmica, igrali smo dve različite utakmice. Bili smo loši, spori, oni su pogodili mnogo lakih poena iz tranzicije, a protiv ovakvog tima je teško vratiti se. Mi smo se borili u nastavku, sprečili smo njihovu tranziciju, naterali ih na neke greške. Na kraju dana nije bilo lako da pobedimo tim kakav je Srbija. Moramo da naučimo lekciju i prenesemo je na sledeću utakmicu", objasnio je strateg Portorikanaca. 

Kao uvek u ovakvim i sličnim situacijama, novinare je zanimalo koje je to "čarobne" reči selektor uputio ekipi na pauzi, jer je u nastavku delovala kao preporođena. 

"Rekao sam nekoliko reči koje ne smem da izgovorim ovde. Na kraju se sve svelo na ponos, na to da predstavljamo ovu zemlju i da damo sve od sebe kada igramo ovakvu utakmicu. Videli smo intenzitet, način na koji smo igrali u nastavku, tako treba da bude u svakoj utakmici. Moramo da zadržimo ovaj mentalitet i energiju, da bismo pobedili u sledećoj utakmici", jasan je Kolon.