Vesti iz košarke

Veliko iznenađenje, ali i upozorenje Srbiji: Tauns i Dominikanci srušili Italiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 12:08
Veliko iznenađenje, ali i upozorenje Srbiji: Tauns i Dominikanci srušili Italiju Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Veliki uspeh za Dominikansku Republiku. Uspeli su izabranici Nestora Garsije da naprave veliko iznenađenje i u drugom kolu grupe A nadigraju Italiju 87:82 (13:19, 25:20, 31:17, 18:26).

Iako je duel počeo serijom 12:0 u korist sastava Đanmarka Poceka, Dominikanci nisu odustali, sjajnom drugom, pa i trećom deonicom u kojoj su postigli 31 poen uspeli su da preokrenu, a onda i steknu dvocifreni plus, a dodatno im je pomogao i sam italijanski selektor, koji je zbog dve tehničke isključen.

Ipak, u finišu im je opala koncentracija, što je Italija umela da iskoristi i u potpunosti se vrati u duel. Greška za greškom Dominikanske Republika dovela je do toga da Karl Entoni Tauns i družina imaju svega +5 na 25 sekundi do kraja, ali "azuri" nisu uspeli da dođu do senzacije.

Ova pobeda ima značaja i za narednu fazu, očekuje se da iz grupe A prođu upravo ove selekcije, Filipinima i Angolu se ne daje neka šansa, a Italijani i Dominikanci se ukrštaju sa grupom B, u kojoj je Srbija, te nema sumnje da će "orlovi" dodatnu pažnju posvetiti sastavu iz Srednje Amerike.

Najefikasniji u redovima Dominikanaca bili su Andres Feliz i Tauns sa po 24 poena, dok je 12 dodao Žan Montero.

Na drugoj strani istakli su se Marko Spisu sa 15 i Simone Fontekijo sa 13 poena.

Grupa B, 2. kolo

Italija - Dominikanska Republika 82:97

Filipini - Angola 14.00

 

Standings provided by Sofascore