Vesti iz košarke

"Juče" otpao sa spiska za Mundobasket, a danas ima novi klub: Radanov postaje saigrač Ivanovića u Moskvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 18:52
"Juče" otpao sa spiska za Mundobasket, a danas ima novi klub: Radanov postaje saigrač Ivanovića u Moskvi MN Press

Aleksa Radanov, nesuđeni član košarkaške reprezentacije Srbije na Mundobasketu, od naredne sezone nosiće dres moskovskog Runea, potvrdio je njegov menadžer Miško Ražnatović na svom Tviteru profilu.

Momak koji je poslednji je otpao sa spiska selektora Svetislava Pešića, nastupaće naredne sezone u VTB ligi, a društvu u ruskom klubu praviće mu reprezentativac Crne Gore i nekadašnji član Crvene zvede Nikola Ivanović.

Aleksa Radanov veći deo leta proveo je sa "orlovima", pripremajući se za Svetsko prvenstvo. Ali, nije uspeo da izbori mesto u timu. Tokom pripremnih utakmica retko je ulazio u igru, na prijateljskim mečevima u Kini nije ni kročio na teren, pa i odluka Pešića da ne zaigra na Mundobasketu i nije neko iznenađenje.

Prethodne sezone Radanov je igrao za grčki Peristeri, gde je u proseku beležio šest poena uz 3.5 skokova po meču. U junu je napustio klub, koji je sa klupe predvodio legendarni Vasilis Spanulis, da bi danas pronašao nov angažman.

Radanov je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata srpske košarke. Sa Crvenom zvezdom osvojio je juniorsko takmičenje Evrolige 2014. godine, da bi za prvi tim debitovao naredne godine protiv Metalca u ABA ligi. Kasnije je igrao na pozajmici u FMP-u, odakle se vratio na Mali Kalemegdan 2018. godine, da bi nakon sezone provedene u Igokei, prešao u Peristeri, a sada će po prvi put u karijeri igrati u Rusiji. I to za novajliju u elitnom rangu, koji prema navodima tamošnjih medija, ima velike ambicije naredne sezone.