Vesti iz košarke

Košarkaši Srbije večeras protiv Portorika: Da nastavimo kao do sad i da nas povrede zaobiđu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2023 10:13
Košarkaši Srbije večeras protiv Portorika: Da nastavimo kao do sad i da nas povrede zaobiđu MN Press

Košarkaši Srbije večeras od 19.00 (TV Arena 2 Premium) u "Štark areni" u Beogradu igraju prijateljsku utakmicu protiv Portorika uoči predstojećeg Svetskog prvenstva.

U dosadašnjem toku priprema za Mundobasket, tim Srbije je odigrao utakmice protiv BiH i Poljske iza zatvorenih vrata, kao i dva meča u okviru "Akropolis kupa" protiv Grčke i Italije:

"Očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bi se pripremili za SP. U Šenženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić uoči meča protiv Portorika.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Srbija će igrati u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.