Vesti iz košarke

Srbija definitivno bez Jaramaza i Pokuševskog, Pešić može da računa na Jovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2023 18:55
Srbija definitivno bez Jaramaza i Pokuševskog, Pešić može da računa na Jovića MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije se još od okupljanja 24. jula pripremaju za predstojeće Svetsko prvenstvo. Neposredno pred okupljanje, selektor Svetislav Pešić je govorio o kadrovskoj situaciji, koja svakako nije idealna.

Naime, još tada je potvrdio da na raspolaganju neće imati Nikolu Jokića i Vasilija Micića, dok je dosta košarkaša bilo pod upitinom, ali deluje da sada dileme više nema.

Ekipi su se naknadno priključili Stefan Jović i Filip Petrušev, ali je sada jasno da zbog povreda Srbija neće moći da računa na Ognjena Jaramaza i Alekseja Pokuševskog:

"Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi reprezentaciji za ovu akciju", istakao je prof. dr Dragan Radovanović.

Male probleme sa povredama imaju i Uroš Trifunović i Alen Smailagić, ali kako Radovanović navodi, njigova situacija je drugačija, te se njihov povratak u pun ritam uskoro očekuje:

""Alen Smailagić se javio na prozivku reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi. Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge", podvukao je Radovanović.

Podsetimo, izabranici Svetislava Pešića će 1. avgusta odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom BIH, ali će ona biti zatvorena za javnost, kao što će biti slučaj i u duelu sa Poljskom dva dana kasnije.