Vesti iz košarke

Pešić vratio Avramovića i Petruševa među 24 igrača na koje računa za kraj kvalifikacija Mundobasketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 09:47
Pešić vratio Avramovića i Petruševa među 24 igrača na koje računa za kraj kvalifikacija Mundobasketa MN Press

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak od 24 igrača na koje računa za poslednja dva meča kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke 24. februara u Atini i Velike Britanije tri dana kasnije.

Srbiji je potrebna jedna pobeda kako sigurno obezbedila plasman na Mundobasket, a teoretski bi mogla da prođe i sa dva poraza, u slučaju da Belgiju nadigra Velika Britanija kao domaćin. 

Aleksa Avramović, bek Partizana i Filip Petrušev krilni centar Crvene zvezde su povratnici u selekciju. Iz redova Partizan Mozzart Beta je uključen još i Danilo Anđušić, dok su iz Crvene zvezde Merdijanbet pozvani pored Filipa još i Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović. Ostaje samo da se vidi ko će se od igrača iz evroligaških ekipa dobiti dozvolu da zaigra.

Na listi kandidata selektora Pešića su: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.