Vesti iz košarke

Da sve završimo u Atini: Jagodić-Kuridža veruje u plasman košarkaša Srbije na Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 09:29
Da sve završimo u Atini: Jagodić-Kuridža veruje u plasman košarkaša Srbije na Svetsko prvenstvo MN Press

Košarkašima Srbije je potrebna još jedna pobeda da bi s ei teoretskiplasirali na Svetsko prvenstvo, a krilni centar "orlova" Marko Jagodiž-Kuridža veruje da će igrači selektora Svetislava pešića taj cilj ostvariti već u petak protiv Grčke.

Taj susret se igra u petak u Atini, a u slučaju eventualnog neuspeha popravni bi bio duel protiv Velike Britanije 27. februara u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Znamo da smo u dobroj situaciji pred ovaj prozor i svesni smo da nam je potrebna ta jedna utakmica da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Naravno da ćemo ići da damo svoj maksimum u Grčkoj, da probamo tamo već da završimo, a potom imamo i Veliku Britaniju. Pripremamo se prvo za Grčku, treneri pokušavaju da nam to sve što više približe, da nas uvedu", rekao je Jagodiž-Kuridža i dodao:

 

 

"Svako ima svoje zadatke u klubovima, ovde je to malo drugačije. Treneri daju sve od sebe da nas prilagode na sve to i da što bolje odigramo u Grčkoj i već tamo izborimo plasman na Svetsko prvenstvo".

U konkurenciji za tim Srbije u ovom trenutku je 15 igrača: Marko Jagodić-Кuridža, Ognjen Jaramaz, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Dušan Miletić, Dušan Beslać, Aleksa Uskoković, Marko Jeremić, Nemanja Dangubić, Nikola Đurišić, Boriša Simanić, Marko Pecarski i Aleksa Radanov.

Takođe, treninzima nacionalnog tima se pridružio mladi Nikola Šaranović, koji pomaže u pripremnom procesu.