Vesti iz košarke

Nikola Vučević otkrio zašto se vratio u nacionalni tim Crne Gore pred Mundobasket

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 16:07
Nikola Vučević otkrio zašto se vratio u nacionalni tim Crne Gore pred Mundobasket Tanjug/Frank GunnThe Canadian Press via AP

Košarkaš Čikago Bulsa Nikola Vučević otrkio je zašto se vratio u nacionalni tim Crne Gore za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinama.

Crna Gora se nalazi u Grupi D sa Litvanijom, Meksikom i Egiptom, dok će pred početak Mundobasketa odigrati tri prijateljske utakmice sa Fracuskom, Gruzijom i Iranom. Meč sa Srbijom je otkazan.

"Najviše sam se vratio zbog toga što sam prošle godine na Evrobasketu vidio taj odnos koji se stvorio između igrača, a za koji sam čuo i od momaka koje sam znao od ranije", rekao je Vučević za KS Crne Gore.

Miks mlađih i iskusnijih igrača u reprezentaciji je taman kakav treba. Kohezija u timu je odlična i jedva čeka početak takmičenja.

"Drago mi je da sam se vratio, pogotovo zbog momaka sa kojima sam igrao ranije. Za sada sve ide kako treba, dobro smo trenirali i sada krećemo sa utakmicama. Mlađi momci koje sam upoznao su odlični, mislim da je miks iskusnijih i mlađih odličan, tako da imamo dobru energiju", rekao je Vučević.

Spisak igrača Crne Gore za Mundobasket:

Na spisku su Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak, Petar PopovićAleksa Ilić (Budućnost), Balša ŽivanovićVladimir Mihailović (Mornar), Mašan Vrbica (Sutjeska), Luka BogavacAndrija Grbović (Mega), Fedor Žugić (Ulm), Džona RadebaBojan Dubljević (Valensija), Dino Radončić (Saragosa), Andrija Slavković, Zoran VučeljićEmir HadžibegovićVasilije Baćović (SC Derbi), Đorđije Jovanović (Partizan),  Radosav Spasojević (Krka), Nikola Vučević, Marko Simonović (Čikago Buls), Nemanja Radović (Mursija), Zoran Nikolić (Igokea).