Vesti iz košarke

Marković nakon osvajanja Evropskog prvenstva: Neverovatan osećaj, sada nam sledi prelazak u seniorsku kategoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2023 20:15
Marković nakon osvajanja Evropskog prvenstva: Neverovatan osećaj, sada nam sledi prelazak u seniorsku kategoriju MN Press

Košarkaši Srbije u uzrastu do 18 godina su trijumfom nad Španijom u Nišu postali Evropski prvaci u tom uzrastu. "Orlići" su sinoć bili bolji od "crvene furije" sa 81:71 i na taj način se dokopali trofeja.

Jedan od heroja srpske selekcije bio je i Bogoljub Marković, koji je u razgovoru za Tanjug sumirao utiske:

"Fantastičan je osećaj. Lično nikad nisam igrao pred ovoliko navijača, koji mene bodre. Jednostavno, rečima ne može da se opiše osećaj. Publika je bila sjajna, atmosfera je bila fantastična. Mnogi su pričali da su Španci favoriti, i to je sigurno dodatni razlog zašto smo svi bili presrećni posle pobede", rekao je Marković.

On tvrdi da je Srbija zasluženo pobedila Španiju i da je koncentracija odlučila novog evropskog šampiona:

"Čair je bio pun. Pritisak za pobedom i sam događaj utiče na koncentraciju ali mi smo ostali fokusirani na zadatke koje su nam zadali treneri. Mi smo se toga držali i na kraju smo zasluženo pobedili", dodao je srpski košarkaš.

Marković je izabran u idealnu petorku Evropskog prvenstva:

"Znači mi ova nagrada. Više puta sam rekao da mi ništa ne znači ako se ne pobedi, ali svakako je sjajan osećaj uz zlato biti u petorci", naveo je Marković.

On je istakao da je najteži meč bio protiv Nemačke u polufinalu EP:

"Realno najjača ekipa je bila Španija. Mislim da smo se sjajno držali zadatka. Moramo uključiti faktor da smo sve zahteve podneli, protiv Nemačke je bilo teže posebno jer smo bili favoriti. Svi su očekivali da ćemo otići u finale. Tako da moram reći da je protiv Nemačke bilo najteže igrati", istakao je Marković.

Potom je naveo da ova generacija mladih srpskih košarkaša ima sjajnu budućnost:

"Težak je period ispred nas, prelaz u seniorsku košarku ali sam siguran da ako nas pola uspe na visokom nivou da je to veliki plus i da je velika stvar za nas. Dešavalo se u prethodnim generacijama da možda nema najboljih igrača jer je taj prelaz u seniorsku košarku težak. Pokazali smo da ima potencijala i da uz trud, rad i malo sreće, većina nas može biti uspešni u košarci", dodao je on. Marković je naveo da želi prvo da se odmori, a onda će da razmišlja o narednoj sezoni:

"Uskoro nam stiže nova sezona, a tek što se završila prethodna. Želim sada da se odmorim mentalno i fizički. Trebalo bi da igram za OKK Beograd u KLS-u. Biće težak prelazak u seniorsku košarku ali ne razmišljam mnogo, želim da se odmorim i da vreme provedem sa porodicom", zaključio je Marković.