ABA liga

Novo pojačanje Mege: Bogoljub Marković potpisao profesionalni ugovor

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.07.2023 22:20
Novo pojačanje Mege: Bogoljub Marković potpisao profesionalni ugovor KK Mega

Mladi krilni centar Bogoljub Marković potpisao je prvi profesionalni ugovor sa ekipom Mege, objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Krilni centar je prethodne sezone nastupao za juniorski tim sa kojim se plasirao na fajnal-ejt juniorske Evrolige, a osvojio je i titulu u ABA ligi za juniore i prvenstvu Srbije.

Po potpisivanju ugovora istkao je da ga ovaj potpis motiviše da nastavi vredno da radi i napreduje.

"Veoma sam srećan što potpisivanjem prvog profesionalnog ugovor nastavljam razvoj u Megi u čijim sam mlađim selekcijama doživeo predivne trenutke. To me motiviše i obavezuje da nastavim da vredno radim i napredujem kako bih opravdao ukazano poverenje. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svima u klubu na nesebičnoj podršci u ostvarivanju zajedničkih rezultata", istakao je Marković.

Bogoljub Marković je u Megu je došao tokom leta 2021. godine i već u prvoj sezoni je osvojio tri titule sa mlađim selekcijama kluba, i to juniorsku Evroligu, juniorsku ABA ligu i titulu prvaka Srbije u kadetskoj konkurenciji, a nastupio je i za kadetsku reprezentaciju Srbije prošle godine na U17 Svetskom prvenstvu u Španiji.

U juniorskoj Evroligi prošle sezone je beležio 15 poena i 8,6 skokova po meču, dok je u juniorskom prvenstvu Srbije imao 22,4 poena, 10 skokova i 1,6 blokade po meču.