Vesti iz košarke

Derik Vilijams prelazi kod Džikića u Hapoel iz Jerusalima

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.07.2023 15:25
Derik Vilijams prelazi kod Džikića u Hapoel iz Jerusalima MN Press

Američki košarkaš, Derik Vilijams, potpisao je ugovor sa Hapoelom iz Jerusalima, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak, Aleksandar Džikić.

Hapoel je prethodne sezone igrao finale Lige šampiona i osvojio Kup Izraela pored moćnog Makabija, a nema sumnje da čelnici ekipe iz Jerusalima žele i sledeće sezone da budu konkurencija velikanu i Tel Aviva.

Vilijams je provereni evroligaški igrač koji je na zalasku karijere. Sjajno krilo, koje je pokazalo da ume i sa i bez lopte biće od velike pomoći treneru Džikiću.

On je izabran kao drugi pik na NBA draftu 2011. godine od strane Minesota, a zanimljivo je da su iza njega birane zvezde poput Kembe Vokera, Kleja Tompsona, Kavaj Lenarda, Nikole Vučevića, Džimija Batlera i Ajzee Tomasa.

Nakon neuspešne epizode u Minesoti, nastupao je za Sakramento, Njujork, Majami, Klivlend i LA Lejkerse, nakon čega se otisnuo u Evropu gde je nastupao za Bajern, Fenerbahče, Valensiju, Makabi i Panatinaikos.

Zanimljivo je da je pred sezonu 2022/23 Vilijams trebao da pojača Crvenu zvezdu, čiji je tada trener bio Dejan Radonjić, ali pošto je crnogorski stručnjak odlučio da pređe na klupu Panatinaikosa, istim stopama krenuo je i Vilijams.