Vesti iz košarke

Ker saopštio spisak Amerikanaca za Mundobasket: Njegov izbor je iznenadio mnoge

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 09:39
Ker saopštio spisak Amerikanaca za Mundobasket: Njegov izbor je iznenadio mnoge Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Selektor Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker objavio je konačan spisak od 12 košarkaša na koje računa za Svetsko prvenstvo koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Iskusni stručnjak odlučio je da ne pozove velike zvezde NBA lige, ali on misli da i bez njih u timu može da osvoji titulu najbolje svetske selekcije.

 

 

"Odlučio sa se sa saradncima da na ovo takmičenje povedem talentovane igrače kojima je timska igra iznad svega. Oduševljeni smo ovim momcima i verujem da ćemo sa mnogo ponosa ostvarivati pobede za našu državu", rekao je Ker.

Na spisku koji je objavljen na zvaničnom sajtu američke košarkaške federacije nalaze se: Paolo Bankero, Mikel Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Haliburton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson junior, Ostin Rivs,  Kem Džonson, Bobi Portis i Voker Kesler.

SAD će na SP igrati u grupi C zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom, a svetsku tituu nisu osvojili od 2014. godien kad su u finalu savladlais elekciju Srbije.