Vesti iz košarke

Emotivni oproštaj Vildoze, Argentinac napustio Zvezdu pa poručio: Nikada neću zaboraviti ovu sezonu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 20:55
Emotivni oproštaj Vildoze, Argentinac napustio Zvezdu pa poručio: Nikada neću zaboraviti ovu sezonu! MN Press

Sada već nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza, koji je od danas zvanično postao novi član Panatinaikosa, oglasio se putem društvenih medija prvi put po odlasku iz Beograda i emotivnom porukom oprostio se od navijača kluba sa Malog Kalemegdana.

Argentinski plejmejker stigao je u prestonicu Srbije u oktobru. Dobrim partijama i velikim zalaganjem ubrzo je kupio navijače Zvezde i nametnuo se kao jedan od lidera ekipe. Bio je i MVP Evrolige u decembru, da bi nastavak njegovog mandata u klubu obeležili problemi sa povredama, kao i pojedine emotivne situacije van terena, koje su možda i uticale na njegovu formu.

 

 

Sa crveno-belima osvojio je dva trofeja ove sezone. Zvezda je uspela da odbrani titule u Košarkaškoj ligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća, ali su u borbi za trofej regionalnog šampiona poraženi od Partizana. 

"Bilo je zadovoljstvo predstavljati i nositi crveno-beli dres ove sezone. Hteo bih da se zahvalim svim svojim saigračima, osoblju i navijačima, na neverovatnoj podršci tokom cele godine, učinili ste da se osećam posebno. Bez sumnje, ova sezona će uvek imati mesto u mom srcu“, napisao je Vildoza i na srpskom dodao: "Zvezdaši, hvala na svemu!“

Vildoza je počeo karijeru u argentinskom Giljmešu 2012. godine, da bi 2016. prešao u Baskoniju, gde je ostvario najveće uspehe. Tu je osvojio titulu prvaka Španije, kada su on i njegovi saigrači pod komandom Duška Ivanovića pobedili u finalu Real Madrid sa 3:1 u seriji.