Vesti iz košarke

Marko Barać čestitao Zvezdi i poručio: Moji igrači imaju još mnogo da uče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 23:51
Marko Barać čestitao Zvezdi i poručio: Moji igrači imaju još mnogo da uče MN Press

Trener Mege Marko Barać govorio je na konferenciji za medije posle poraza njegove ekipe u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde 96:79.

Nakon ravnopravne borbe u prvoj četvrtini, crveno-beli dodali su gas u drugoj deonici, gde su uspeli da preokrenu rezultat, da bi u nastavku utakmice i definitivno rešili pitanje pobednika.

"Čestitam Zvezdi na osvojenom kupu pokazali su svoj kvalitet i pored toga što smo na dobar način ušli u utakmicu i rešili su prvu četvrtinu u svoju korist, pa nismo mogli da održimo ravnotežu i skok je bio problem pa smo bili bez ofanzivnog skoka dugo i za meč protiv vrhunskog tima kao Zvezda neke stvari moraju da budu bolje. U drugom poluvremenu mi se čini da smo mogli duže da održimo neizvesnost, ali moji igrači imaju još mnogo da uče", rekao je Barać i dodao:

"Nije bilo strpljenja i pokušavali previše stvari kao da sve može jednim šutem da se reši, falio je protok lopte što je rezultiralo da meč bude završen većom razlikom. Zvezda ima vrhunski tim, čestitam svojim igračima na vrlo dobrom turniru i velikoj borbi kako večeras tako i na ostalim utakmicama".

 

 

Trener Mege otrkio je šta je rekao svojim igračima posle utakmice.

"Prvo, pre utakmice sam tražio da uživaju u svakom momentu i da se završi meč tako da niko nema kajanje ni grižu savesti da je nešto mogao da uradi drugačije i bolje i time smo bili zadovoljni, jer smo igrali veliko finale pred punom dvoranom i to su utakmice koje ne želiš da se završe. Mislim da smo mogil da smanjimo razliku, ali čestitao sam i svojim igračima na velikom trudu i borbi koji su uložili", zaključio je Barać.

Crvena zvezda osvojila je po deveti put u svojoj istoriji trofej Kupa Radivoja Koraća.