Vesti iz košarke

Predsednik KS Italije razočaran odlukom Bankera da igra za SAD: Sve nas je izigrao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 18:31
Predsednik KS Italije razočaran odlukom Bankera da igra za SAD: Sve nas je izigrao Tanjug/AP Photo/John Raoux

Odluka košarkaša Orlando Medžika, Paola Bankera da igra za selekciju Sjedinjenih Američkih Država veoma je razljutila predsednika Košarkaške federacije Italije, Đanija Petrućija.

Prvi čovek italijanskog nacionalnog saveza kaže da su sa Bankerom imali velike planove, a da su o njegovoj odluci saznali iz medija.

"Izdaja možda nije najbolja moguća reč, peviše je teška, jer u košarci se slične stvari veoma često dešavaju, ali nas je sve izigrao i napravio budalama. Razgovarali smo sa njim, imali oko njega velike planove, kako košarkaške tako i marketinške, a on nam nije ni javio za svoju odluku, već smo to saznali iz novina. Zato sam ljut", rekao je Petrući.

Ipak, koliko god odbijanje prošlogodišnjeg najboljeg rukija NBA lige da zaigra za Italiju bio veliki udarac, Petrući smatra da nacionalni tm ove zemlje može da ostvari dobar rezultat na Mundobasketu.

"Njegova odluka je potpuno legitimna i legalna, nemam ništa protiv nje. Želim mu mnogo uspeha u nacionalnom dresu SAD, već mi samo smeta način na koji je to uradio Trebalo je da nas pozove i kaže nam šta namerava da uradi. Tim pre, jer smo sa njegovim agentom bili u kontaktu i sve vreme pripremali njegov dolazak. Ali dobro, neke stvari sada ne možemo da promenimo, moramo da se spremimo za sve ono što nam dolazi i pokušamo da svu frustraciju koju imamo pretvorimo u pozitivnu energiju. Siguran sam da to možemo", rekao je Petrući.