Vesti iz košarke

Poceko teško podneo eliminaciju sa Mundobasketa: Italija nije zaslužila da igra protiv Amerike, bili smo prvi u grupi!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 21:30
Poceko teško podneo eliminaciju sa Mundobasketa: Italija nije zaslužila da igra protiv Amerike, bili smo prvi u grupi! Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Selektor Italije Đanmarko Poceko nije dobro podneo poraz njegove ekipe od Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu Svetskog prvenstva (100:63) Temperamentni italijanski stručnjak na konferenciji za medije posle utakmice rekao je da njegova selekcija nije zaslužila igra sa Amerikancima, pošto su grupnu fazu završili na prvom mestu ispred Srbije.

Međutim, poraz izabranika Stiva Kera od Litvanije, napravio je drugačiji podelu u nokaut rundi...

"Moji igrači su kao... Kako se zove ta životinja, ona ne leti... Bumbar! Oni ne lete, znali su da ne znaju da lete, a ipak su došli ovde. Moji igrači nisu zaslužili da igraju protiv Amerike jer su bili prvi u grupi i to je to. To je sport. Volim sve moje igrače i pre meča, a sada čak i više. Čak i više". rekao je on.

 

 

Zatim se oglasio i kapitenItalije Nikolo Meli, koji je smatrao da je njegov tim trebao da dobije lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

"Mislim da smo uradili sve što smo mogli u našoj grupi, bili smo prvi, ali vrlo sam ponosan da budem deo ovog tima. Zaslužili smo više od četvrfinala, ali treba naučiti da prihvatimo poraz. Bićemo tu sledećeg leta i probati da se plasiramo na Olimpijske igre, a ako se to ne desi vratićemo se sledećeg leta, sledećeg leta...", rekao je Meli na opšte oduševljenje Poceka, koji je krenuo da aplaudira.

Italijani su na taj način ponovo ostali bez šanse da se bore za medalju, pa će do kraja turnira igrati u razigravanju od 5. do 8. mesta i to sa poraženim iz duela Letonije i Nemačke.