Vesti iz košarke

Stiv Ker baš iskren: Shvatite, nije ovo 1992. godina i nije lako osvojiti Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 17:32
Stiv Ker baš iskren: Shvatite, nije ovo 1992. godina i nije lako osvojiti Svetsko prvenstvo Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Došli su košarkaši Sjedinjenih Američkih Dražava na Svetsko prvenstvo kao prvi favoriti, sa jasnim ciljem da osvoje titulu šampiona, ali su ih u tome sprečili fenomenalni košarkaši Nemačke.

Selektor američkog tima, Stiv Ker mora sada da se pravda naciji zašto njegovi igrači nisu uspeli da ostvare očekivanja i to je učinio na vrlo iskren način.

"Ovaj tim Sjedinenih Američkih Dražava ima kvalitet da osvoji Svetsko prvenstvo, ali jednostavno mi to nismo uspeli. Imali smo za protivnika rivala koji je igrao sjajno, svaku našu seriju je uspeo da prekine i zasluženo sje u finalu Mundobasketa", rekao je Ker, a zatim dodao:

"Morate da znate da je košarka globalno napredovala poslednjih 30 godina. Nije ovo više 1992. godina. Danas se ovaj sport igra širom sveta, mnoge reprezentacije napreduju, vrhunski igrači dolaze sa raznih krajeva sveta i nije uopšte lako osvojiti Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre".

Ova Kerova izjava usmerena je na činjenicu da su Amerikanci na Olimpijskim igrama sa "drim timom" uspeli da se prošetaju do zlatne medalje.