Vesti iz košarke

Grci tvrde, Kostas Slukas želja Partizana: U trci još dva Evroligaša?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2023 20:45
Grci tvrde, Kostas Slukas želja Partizana: U trci još dva Evroligaša? MN Press

Titulom u AdmiralBet ABA ligi Partizan je nedavno okončao više nego uspešnu sezonu, a klub iz Humske već je počeo da razmišlja o narednoj. Kako javljaju grčki mediji, srpski velikan krenuo je rekonstrukciju tima i zainteresovani su da u svoje redove dovedu legendarnog Kostasa Slusakasa.

Prema pisanju grčkog "SDNA", proslavljeni plejmejker, našao se na radaru "Parnog valjka", posle informacija da je Slukas odlučio da ne nastavi saradnju sa Olimpijakosom, gde mu je ujedno i istekao ugovor. Partizan je navodno u potrazi za organizatorom igre i nema sumnje da bi se košarkaš takvog renomea odlično uklopio u viziju Željka Obradovića, ali je pitanje koliko su crno-beli zainteresovani da dovedu igrača koji će uskoro napuniti 34 godine.

Uz to, za njegov potpis su zainteresovani Efes i Fenerbačhe, koji su prema navodima grčkih medija, ozbiljno "zagriženi" za usluge momka iz Soluna, pa ostaje pitanje koja će zaista biti naredna destinacija trostrukog šampiona Evrope.

Jedno je sigurno, to neće biti Pirej, pošto su problemi unutar kluba ostavili traga na odnose Slukasa i čelnika Olimpijakosa, koji prema svemu sudeći, još uvek nisu rešeni...

"Videćemo da li ću ostati u Olimpijakosu ili ne, razgovaraćemo tokom narednih dana i videćemo šta dalje. Želja postoji, naravno, ali postoje i problemi i ukoliko ne budu rešeni želja neće biti dovoljna", rekao je nedavno Grk.

Kostas Slukas upisao je 36 nastupa u Evroligi ove sezone i prosečno je na tim utakmica beležio 11 poena uz šest asistencija.

Tokom karijere nosio je dresove Olimpijakosa, Arisa i Fenerbahčea, a najveće uspehe ostvario je sa "crveno-belima", sa kojima je osvojio 10 trofeja, uključujući dve titule prvaka Evrope.