Vesti iz košarke

Osvojena dva nacionalna trofeja, 17 pobeda u Evroligi, rasprodate hale...: Košarkaški klub Crvena zvezda završenu sezonu smatra uspešnom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2023 17:36
Osvojena dva nacionalna trofeja, 17 pobeda u Evroligi, rasprodate hale...: Košarkaški klub Crvena zvezda završenu sezonu smatra uspešnom MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da sačuvaju regionalni primat u AdmiralBet ABA ligi, ali je rukovodstvo kluba i te kako zadovoljno svim što su njeni igrači i stručni štab uradili u sezoni 2022/2023. 

Putem današnjeg saopštenja, crveno-beli su pobrojali sve svoje uspehe i postignuća poslednjih meseci, a lajt motiv takvog obraćanja javnosti u Srbije jeste zadovoljstvo delovanjem na parketu, ali i van njega. 

"U godini velikog jubileja, 100 godina košarke u Srbiji, koja će i zvanično biti krunisana 12.decembra u Beogradu, KK Crvena zvezda je odigrao 74 takmičarske utakmice u sezoni, osvojio oba nacionalna trofeja, Kup Radivoj Korać i nacionalno prvenstvo Srbije, odigrao finale ABA lige i završio takmičenje u Evroligi sa skorom 17-17. Naš klub je 19. februara osvojio novi Kup Radivoj Korać, prvi od dva nacionalna trofeja, i to treći put zaredom, da bi 11. juna stigao i do nove 23. titule prvaka države, osmi put uzastopno", stoji u objavi na klupskom sajtu. 

Uprava kluba sa Malog Kalemegdana podvukla je i važnost i nekih drugih stvari. 

"Uz sve to idu u rasprodate hale, velike pobede i sve ono što uz Crvenu zvezdu prirodno ide. Veliko interesovanje, transparentno poslovanje koje je postalo standard za sve u regionu. Po prvi put za naš klub igrali su i Argentinci gde se pratila svaka utakmica našeg kluba, za igrače našeg kluba nije vezivan ni jedan incident na terenu, niti van njega. Posećivali smo škole, bavili se društveno humanitarnim radom, ponovo smo i u konkurenciji za nagradu najboljeg marketinga u Evroligi, potpisali smo najveći sponzorski ugovor za naslovno sponzorstvo u istoriji srpske košarke..."

Kada se sve sabere i oduzme, predsednik Nebojša Čović i njegovi saradnici imaju razloga da budu ponosni učinjenim. 

"Zato sa zadovoljstvom možemo da zaključimo da je upravo završena sezona bila uspešna, sa željom da u narednoj budemo još bolji i još jači! Jer nas 5 od 6 trofeja u poslednje dve sezone, i ukupno 24 u poslednjih 11 godina obavezuju da održimo visok nivo i opravdamo očekivanja. Nova sezona zvanično počinje prvog jula, do prve utakmice u oktobru Crvena zvezda će biti spremna da odgovori na sve takmičarske izazove koja su kada je naš klub u pitanju uvek veliki, kao i očekivanja", zaključuje se u saopštenju.