Vesti iz košarke

Zvezda će morati da pravi novi tim: Vildoza u Grčkoj, Dobrić ide u Italiju, Petrušev u NBA, Marković završio karijeru...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 09:15
Zvezda će morati da pravi novi tim: Vildoza u Grčkoj, Dobrić ide u Italiju, Petrušev u NBA, Marković završio karijeru... MN Press

Gubili su košarkaši Crvene zvezde 0:2 u finalnoj seriji AdmiralBet Aba lige, uspeli su da izjednače na 2:2 i izbore "majstoricu" u "Štark areni", ali nisu uspeli da naprave brejk, pa je odmah posle poraza od Partizana kenulo sa osipanjem tima.

Samo nekoliko desetina minuta nakon pete utakmice velikog finala, dok prvotimci crveno-belih još nisu ni izašli iz najveće srske dvorane, pojavile su se informacije o dlascima prvotimaca Crvene zvezde.

Prva je stigla potvrda da će Luka Vildoza karijeru nastaviti u grčkom Panatinaiksoa sa kojim bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor vredan šest miliona evra, zatim je došla vest da će Ognjen Dobrić karijeru nastaviti u Virtusu iz Bolonje, a da će se Filip Petrušev otisnuti put Sjendinenih Američkih Država u Filadelfiju.

Takođe, potvrđeno je i da iskusni Stefan Marković završava profesionalnu karijeru, a još ranije se pričalo da je Fakundo Kampaco dogovorio prelazak u Real Madrid, što praktično znači da Zvezda ostaje bez pola tima za narednu sezonu.

To znači da će rukovodstvo kluba, zajedno sa trenerom Duškom Ivanovćem morati da se "baci" na formiranje novog tima, a njegov izgled u dobroj meri će zavisiti od toga da li će crveno-beli i naredne godine igrati Evroligu.

Za sada postoji realna šansa da se to zaista dogodi, ali čeka se definitivna potvrda.