Vesti iz košarke

Srbija startovala pobedom na Svetskom prvenstvu za košarkaše: Egipat preslab za "orliće"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2023 17:17
Srbija startovala pobedom na Svetskom prvenstvu za košarkaše: Egipat preslab za "orliće" Košarkaški savez Srbije

Subota 24. jun 2023. godine bila je uspešna za srpsku košarku, jer su dve njene reprezentacije dobile svoje mečeve. Ženska seniorska selekcija pobedila je Tursku na prvenstvu Evrope i obezbedila kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, sledećeg leta, dok su naši najbolji igrači do 19 godina trijumfovali protiv Egipta u prvom kolu C grupe Svetskog prvenstva - 74:59 (17:10, 25:17, 17:15,15:17)

"Orlići" su to učinili ubedljivo i jednostavno, kao što se i dalo očekivati, imajući u vidu ogromnu razliku u kvalitetu dva tima. Od početka su bili u svemu par koraka ispred protivnika, pa je samo jedino bilo pitanje s koliko poena će na kraju slaviti. Takav odnos snaga dao je komoditet stručnom štabu da razigrava sve igrače, pa su čak njih desetorica bili strelci.

 

 

Najviše poena dao je Ilija Milijašević (16 ), a posle njega efikasnošću se istakli odnosno Filip Borovičanin i Nikola Đapa, sa po devet ubačenih poena. Od Egipćana loptu je kroz mrežicu najčešće provlačio El Šakeri (17).

Sledeću utakmicu na planetarnom šampionatu u Mađarskoj "orlići" igraju već sutra, protiv daleko izazovnijeg protivnika u liku njihovih vršnjaka iz Brazila (12.30).