Vesti iz košarke

Borba za polufinale i plasman na Olimpijske igre: Belgija mora da padne

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 09:00
Borba za polufinale i plasman na Olimpijske igre: Belgija mora da padne MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra od 15.00 časova četvrtfinalni meč na Evrpopskom prvenstvu protitv selekcije Belgije.

Izabranice selektora Marine Maljković su sjajno počele ovaj turnir, bile su bolje od Turske i Slovačke, a zatim poražene od Mađarske, pa su za plasman među osam najboljih na kontinentu morale da se bore protiv Velike Britanije.

Sada im je prepreka na putu do polufnala selekcije Belgije sa kojom su se do sada sastajale šest puta i ostvarile polovičan učinak od tri pobeda i isto toliko poraza.

"Nema tajni između nas i selekcije Belgije. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, a ona je nosilac ovog tima. Belgijanke imaju odličan sastav, iskusan i znamo da nas očekuje težak meč. One jesu favoritkinje u ovom meču, ali mi se ne predajemo" poručila je Marina Maljković uoči duela protiv Belgije.

Ovaj susret je za reprezentaciju Srbije važan i zbog toga što bi im eventualni trijumf doneo i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

U slučaju pobede nad Belgijom košarkašice Srbije bi u poluifinalu mogle da se sastanu sa Francuskinjama koje u četvrtfinalu igraju protiv Crne Gore i koja je kao domaćin, već obezbedila plasman na Olimpijske igre.