Vesti iz košarke

Poraz kašarkašica od Mađarske: Aktuelne šampionke još bez četvrtfinala na Evropskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 17:01
Poraz kašarkašica od Mađarske: Aktuelne šampionke još bez četvrtfinala na Evropskom prvenstvu MN Press

Košarkašice Srbije poražene su od selekcije Mađarske u utakmici 3. kola grupe D na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji i Izraelu, što znači da još nisu uspele da obezbede prolaz u četvtfinale - 75:81 (23:23, 21:16, 11:27, 20:15).

Sve dobro što je kipa selektora marine Maljković dobro uradila na ovom šampionatu palo je u vodu za 10 minuta košarke u trećoj deonici meča protiv Mađarica. Rivalke su u tom delu susreta potpuno preuzele kontrolu, "spustile" aktuelne evropske šampionke na svega 11 poena, dok su, sa druge strane, ubacile 27 i to je kasnije bilo ključno za konačan rezultat.

"Žuta minuta" je skupo koštala najbolje košarkašice Srbije koje su nakon prvog poluvremena imale pet poena prednosti i širom otvorena vrata četvfinala, ali su onda dozvolile sebi da pet minuta budu bez postignutog poena. Nedopustivo na takmičenju ovako visokog nivoa.

Pokušale su u poslednjeoj deonici košarkašice Srbije da se vrate, u tome su donekle i uspele, približile se na svega tri poena zaostatka (71:74), a onda ostale bez daha i pretrpele prvi poraz na takmičenju, nakon trijumfa nad Turskom i Slovačkom.

Košarkašice Srbije će sada do četvfinala morati da idu težim putem, budući da ih očekuje razigravanje sa trećeplasiranim timom iz grupe C, a to je Velika Britanija.