Vesti iz košarke

Armani pred novom titulom, Virtus pao u Milanu: Skromno veče Teodosića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 22:20
Armani pred novom titulom, Virtus pao u Milanu: Skromno veče Teodosića Guliver/SavinoxPaolella

Košarkaši Armanija odbranili su domaći teren protiv Virtusa u petoj utakmici finalne serije italijanskog prvenstva. Savladali su ekipu iz Bolonje 78:72 (26:24, 16:13, 17:17, 20:18), zabeleživši treću pobedu protiv tima za koji nastupa Miloš Teodosić, a šansu da odbrane titulu imaće za dva dana pred gostujućim navijačima.

Izabranici Etorea Mesine bili su bolji rival tokom čitavog susreta. Najveću prednost stekli su sredinom treće četvrtine, kada su na krilima raspucanog Šildsa poveli 56:43. Usledilo je potom blago opuštanje, što su gosti iz Bolonje umeli da iskoriste. Serijom 11:0, preokrenuli su momentum utakmice i prišli na svega posed zaostatka (56:54), da bi požrtvovanom igrom na obe strane terena, držali priključak gotovo do polovine odlučujuće deonice (67:65). Ali, nisu uspeli da izdrže do kraja.

Šilds je serijom poena u odlučujućim momentima i definitivno sačuvao prednost ekipe iz Milana, koja će u sredu u Bolonji imati priliku da dođe do svoje jubilarne, 30. titule prvaka Italije.

Miloš Teodosić odigrao je 16 minuta za Virtus. Nije se upisivao u listu strelaca. Šutirao je 0/6 za tri, za dva nije ni pokušavao, a meč je završio sa po dve asistencije i izgubljene lopte, uz negativan indeks -8.

Sa druge strane, pomenuti Šilds je imao 22 poena uz odlične procente šuta iz igre za dva (8/12), dok je listu strelaca Virtusa prevodio Belineli sa 17 poena.